Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Državno prvenstvo u atletici - Pula, 4. - 5. travnja 2023.

23-fotka-atl Naši učenici u jakoj konkurenciji 22. najbolje momčadi sa županijskih natjecanja na završnom Državnom natjecanju osvojili su ekipno odlično 15. mjesto. Nastupili su: Filip Eržen, Mihael Martinaš, Luka Barić, Ivan Bezjak, Marin Šarić, Zdravko Lovaković, Leonardo Nović Ivanović, Mihael Heig i Roko Raguž.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 19:23 ) Više...
 

Završna mobilnost za školsku godinu 2022./2023.

Završna mobilnost u Bragu19 učenika, 3 nastavnika na praćenju rada i 2 nastavnika u pratnji učenika je sudjelovalo na trećoj mobilnosti ovogodišnjeg KA121 Erasmus+ projekta. Mobilnost je održana u portugalskoj Bragi od 18.03. do 01.04.2023. Učenici i nastavnici su obavljali praksu u industrijskim poduzećima koja su smještena u industrijskim zonama Brage. Braga je grad s više od 250000 stanovnika i vrlo gustim prometom tako da su naši učenici imali organizirani prijevoz od hotela do poduzeća. Organizacija mobilnosti je bila na zavidnom nivou, tako da samo pohvale možemo uputiti našem domaćinu.

Više...
 

Priznanja u eTwinning projektu „Călătorie în timp”

Priznanja u eTwinning projektuU međunarodnom eTwinning projektu„Călătorie în timp” (Putovanje kroz vrijeme) kojem je rumunjska srednja škola “Coriolan Brediceanu” u Lugoju glavni koordinator, 2022. godine bilo je uključeno 10 učenika Tehničke škole u Požegi.

Uz više rumunjskih škola i našu školu, sudjelovala je i škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Naši učenici sudjelovali su u sekciji "Kroz objektiv" posvećenoj ljubiteljima fotografiranja povijesnih turističkih mjesta i objekata.

Učenici su primili diplome za sudjelovanje kao i priznanja za osvojena 1., 2., 3. i 4. mjesta za svoje radove.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 04:04 ) Više...
 

Dron liga 2023.

Dron ligaTehnička škola i ove školske godine sudjeluje u državnom projektu Dron liga.

Na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023., Hrvatskom interdisciplinarnom društvu je 2. godinu za redom odobren edukativni projekt Dron liga.

Uključene škole u šk. god. 2021./2022. su Tehnička škola Požega, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Tehnička škola Zadar i Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb, a u ovoj školskoj godini uključene su i 2 nove škole: Gimnazija Požega i Srednja škola Ivo Padovan iz Blata (otok Korčula).

Više...
 

Pripreme za treću mobilnost KA121 Erasmus+ projekta

priprememobilnost2023Ovaj tjedan ćemo završiti pripreme za treću mobilnost u školskoj godini 2022./2023. Za mobilnost koju ćemo realizirati u Bragi(Portugal) se prijavilo 50 učenika iz 6 zanimanja: Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo, Strojarski računalni tehničar, Autoelektričar, Autolimar i Automehatroničar.
Nakon provedenog natječaja, projektni tim je odabrao 19 najboljih učenika prema uspjehu i vladanju. Učenici su vrlo redovito i aktivno sudjelovali u jezičnim, stručno-pedagoškim i kulturološkim pripremama.

Više...
 

Dan broja Pi 14.3.

Dan broja Pi 14.3. Kao i svake godine naši učenici su obilježili dan broja Pi raznim aktivnostima. Učenici 4.f s prof. Karolinom Kraljević Malvić umjesto s derivacijama danas su se bavili proučavanjem broja Pi i zanimljivostima vezanim uz njega. Svake godine otkrijemo nešto zanimljivo i novo povezano s brojem Pi. Na kraju su pokazali i svoju kreativnost izradom plakata te uredili učionicu i hol škole. Bilo je zanimljivo i poučno te su dva sata matematike brzo proletjela.

Više...
 

Međužupanijsko natjecanje iz automehatronike

Natjecanje automehatroničara 2023 Dana 10. ožujka 2023. održano je izlučno međužupanijsko natjecanje u disciplini Automehatronika. Tehnička škola u Požegi je bila domaćin natjecanja na kojem su sudjelovali učenici iz naše regije. Natjecanje je otvorio ravnatelj Zoran Galić te natjecateljima poželio puno uspjeha.
Nakon svečanog otvaranja, učenici su pristupila natjecanju koje se odvijalo u dva modula:
Modul 1 (vježba mehanike)
Modul 2 ( vježba dijagnosticiranja kvarova).

 

Više...
 

Višednevna izvanučionička nastava 01/2023 - Rimini, Italija

Obavještavaju se ponuditelji koji su dostavili ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave prema pozivu od 14.02.2023. da svoje ponude prezentiraju na roditeljskom sastanku koji će se održati u prostoru Tehničke škole 13.03.2023. s početkom u 19h.

 

 
Stranica 2 od 34