Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Pripreme za treću mobilnost KA121 Erasmus+ projekta

priprememobilnost2023Ovaj tjedan ćemo završiti pripreme za treću mobilnost u školskoj godini 2022./2023. Za mobilnost koju ćemo realizirati u Bragi(Portugal) se prijavilo 50 učenika iz 6 zanimanja: Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo, Strojarski računalni tehničar, Autoelektričar, Autolimar i Automehatroničar.
Nakon provedenog natječaja, projektni tim je odabrao 19 najboljih učenika prema uspjehu i vladanju. Učenici su vrlo redovito i aktivno sudjelovali u jezičnim, stručno-pedagoškim i kulturološkim pripremama.

Više...
 

Dan broja Pi 14.3.

Dan broja Pi 14.3. Kao i svake godine naši učenici su obilježili dan broja Pi raznim aktivnostima. Učenici 4.f s prof. Karolinom Kraljević Malvić umjesto s derivacijama danas su se bavili proučavanjem broja Pi i zanimljivostima vezanim uz njega. Svake godine otkrijemo nešto zanimljivo i novo povezano s brojem Pi. Na kraju su pokazali i svoju kreativnost izradom plakata te uredili učionicu i hol škole. Bilo je zanimljivo i poučno te su dva sata matematike brzo proletjela.

Više...
 

Međužupanijsko natjecanje iz automehatronike

Natjecanje automehatroničara 2023 Dana 10. ožujka 2023. održano je izlučno međužupanijsko natjecanje u disciplini Automehatronika. Tehnička škola u Požegi je bila domaćin natjecanja na kojem su sudjelovali učenici iz naše regije. Natjecanje je otvorio ravnatelj Zoran Galić te natjecateljima poželio puno uspjeha.
Nakon svečanog otvaranja, učenici su pristupila natjecanju koje se odvijalo u dva modula:
Modul 1 (vježba mehanike)
Modul 2 ( vježba dijagnosticiranja kvarova).

 

Više...
 

Višednevna izvanučionička nastava 01/2023 - Rimini, Italija

Obavještavaju se ponuditelji koji su dostavili ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave prema pozivu od 14.02.2023. da svoje ponude prezentiraju na roditeljskom sastanku koji će se održati u prostoru Tehničke škole 13.03.2023. s početkom u 19h.

 

 

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike 2023 U Tehničkoj školi Požega 1.3.2023. održano je Županijsko natjecanje iz matematike. Natjecali su se učenici osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda i učenici srednjih škola u dvije kategorije (A kategorija-učenici matematičke gimnazije, B-kategorija-svi ostali učenici srednjih škola). Na natjecanje je pozvano 117 učenika i 45 mentora iz naše županije.

Čestitke svim učenicama koji su pozvani na Županijsko natjecanje kao i njihovim mentorima.

Ažurirano ( Nedjelja, 05 Ožujak 2023 23:15 ) Više...
 

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika

Natjecanje iz engleskog 2023Ekonomska škola Požega bila je domaćin Županijskoga natjecanja iz Engleskoga jezika 28. veljače 2023. godine te je ugostila 60 učeni-ka/ca i 32 nastavni-ka/ca iz ukupno 17 osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije. Iz Tehničke škole sudjelovalo je troje učenika.

U kategoriji 2B učenici Roko Farkaš (2.e) i Lara Kordaso (2.f.) ostvarili su drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B učenica Viktorija Maričević (4.e) je postigla prvo mjesto.

Mentori učenicima bili su prof. Alen Farkaš te prof. Kristina Šćiran.

Čestitke na ostvarenim rezultatima!

 

Ažurirano ( Petak, 03 Ožujak 2023 14:58 ) Više...
 

Županijsko natjecanje iz informatike 2023.

Infokup 2023Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 17. veljače 2023. godine. Iz Tehničke škole sudjelovalo je šest učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Kruno Lokmer (3.a), drugo mjesto Antonio Matijević (1.f), treće mjesto Stjepan Čavajda (2.f), peto mjesto Lara Kordaso (2.f). Njihova mentorica je prof. Marina Mirković.

Učenik David Vidović (3.e) osvojio je 6. mjesto u kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, a učenik Šimun Klarić (3.e) dijeli 2.-5. mjesto s učenicima Gimnazije, Požega u kategoriji Primjena algoritama. Davidu i Šimunu mentor je prof. Davor Ljubić.

Čestitamo svima!

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Ožujak 2023 06:05 ) Više...
 

Školski projekt Običaji poklada

Pokladni običajiTijekom siječnja i veljače 2023. godine naši učenici iz Kluba kreativaca i Literarne skupine sudjelovali su u nizu radionica u kojima su izrazili svoju kreativnost vođeni temom pokladnih običaja u Hrvatskoj i svijetu. Učenici iz Kluba kreativaca izrađivali su pokladne maske, a mentorice su im bile pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević i knjižničarka Meri Bajić. Literarci su napisali zanimljive sastave o pokladnim običajima u Hrvatskoj i svijetu, a mentorica im je profesorica Martina Marjanović. Zajedničkom suradnjom, učenici i profesorice realizirali su školski projekt Običaji poklada, a kao kruna njihova kreativnoga rada je izložba radova u glavnom holu škole u kojoj su uživali i učenici i profesori. Također, organiziran je mali natječaj u kojemu anketnim glasovanjem na Fb stranici škole svi mogu dodijeliti svoj glas za najkreativniju masku čiji će autor osvojiti simboličnu nagradu.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 7 od 38