Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Rezultati prijava učenika za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu

alt

Dragi učenici, nakon pregleda vaših prijava za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ (2023-1-HR01-KA122-SCH-000141944), Povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava izradilo je listu među kojima je 8 sudionika mobilnosti.

Ažurirano ( Petak, 10 Studeni 2023 04:28 ) Više...
 

Tehničari drugi na županijskom natjecanju uz odbojke!!!

Županijsko odbojka 2023Dana 2. 11. 2023. u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc" u Požegi je održano Županijsko natjecanje u odbojci za mladiće. Nastupilo je 6 ekipa s područja naše županije, podijeljenih u dvije skupine. Ždrijebom je odlučeno da nam protivnici u grupi budu ekipe Srednje škole Pakrac i Ekonomske škole. Nakon uvodnog i nesretnog poraza 2:1 od ekipe iz Pakraca, slijedila je pobjeda nad ekipom Ekonomske škole 2:0. Nakon što su se poklopili svi rezultati, plasirali smo se u finale, a tamo nas je čekala ekipa Gimnazije Požega.
Dečki su pružili odličan otpor i prikazali dobru igru te im ovim putem čestitamo na prikazanim znanjima i vještinama iz odbojke i na osvojenom drugom mjestu.

Više...
 

Hakatron - 3D print

Hakatron 3d printTehnička škola iz Karlovca je od 16. do 19. listopada bila domaćin aktivnosti Hakatron-3D print koja se provodila u sklopu projekta RCK Karlovac. Hakatron je okupio učenike iz 4 grada(Karlova, Požege, Ogulina i Slunja) koji su kroz radionice imali prilike steći iskustva iz 3D modeliranja i ispisivanja modela na 3D pisačima. Tijekom 3D modeliranja učenici su se susreli sa povratnim inženjerstvom odnosno procesom rekonstrukcije gotovog proizvoda. U procesu izrade dijelova trebali su na papiru izraditi skicu predmeta, alatima za mjerenje saznati njegove dimenzije te pomoću programa Fusion 360 izraditi 3D model, pripremiti ga za ispis i ispisati na 3D pisaču.
Hakatron je održan u prostorima Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac te su učenici u slobodno vrijeme imali priliku upoznati grad Karlovac i raznolikost slatkovodnih riba i bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara.

Više...
 

Poziv učenicima za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu

altPoštovani učenici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“,

Na ovoj mobilnosti sudjelovati će 8 učenika 2., 3. i 4. razreda. Mogu se prijaviti učenici svih zanimanja škole (trogodišnjih i četverogodišnjih).

Osam učenika iz naše škole od 11. do 15. prosinca 2023. godine pet dana provesti će učeći zajedno s vršnjacima u Rumunjskoj u školi Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” u gradu Lugoj.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (KA122 projekt - kriteriji za odabir učenika.pdf)KA122 projekt - kriteriji za odabir učenikaKriteriji odabira učenika za grupnu mobilnost u Rumunjsku 561 Kb
Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 00:39 ) Više...
 

Krenuli smo na put do statusa međunarodne Ekoškole

altTehnička škola u Požegi krenula je s postupkom stjecanja statusa međunarodne Ekoškole. Ovaj program idealan je način za odgojno-obrazovne ustanove da krenu na smislen put ka unaprjeđenju okoliša u njihovoj ustanovi i lokalnoj zajednici, te pozitivno utječu na život mladih ljudi, njihovih obitelji, školskog osoblja i lokalnog stanovništva. Kombinirajući učenje s praktičnim iskustvima, cijeli se program izvodi prema sveobuhvatnom, participativnom pristupu koji uključuje učenike, nastavnike te lokalnu zajednicu u cjelini.

Konstituirajuća sjednica Eko-odbora Tehničke škole održana je u četvrtak, 12. listopada 2023. godine. Uz brojne nastavnike i učenike škole te tehničko i administrativno osoblje škole, sudjelovali su i predstavnici lokalne zajednice, udruga i tvrtki grada i županije.

Ažurirano ( Srijeda, 18 Listopad 2023 11:11 ) Više...
 

Vremenik izrade i obrane završnog rada za zimski rok školske godine 2022./2023.

Vremenik izrade i obrane završnog rada za zimski rok školske godine 2022./2023. je u privitku članka u PDF obliku.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (vremenik_zavrsni_2023_zimski.pdf)vremenik_zavrsni_2023_zimski.pdf 260 Kb
 

Vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2023./2024.

Vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2023./2024. je u privitku članka u pdf obliku.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (vremenik_zavrsni_2023_2024.pdf)vremenik_zavrsni_2023_2024.pdf 269 Kb
Ažurirano ( Četvrtak, 05 Listopad 2023 06:41 )
 

MAT liga

MAT ligaMAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskog rada. Svaka ekipa se sastoji od dva člana iste generacije iz iste škole. Natjecanje ima 4 kola i odvija se online, nakon svih kola slijede ukupni rezultati i finale najboljih ekipa. Ove godine natječe se 8 600 učenika iz 370 škola. Našu školu predstavljaju učenici Edi Bojčić, Andrija Bagarić, Luka Karničnik, Nikola Smoljanović, Marko Matičević (1.F) i učenice Marija Džalto (1.F), Sara Sertić, Veronika Samaržija (4.A).

Više...
 
Više članaka...
Stranica 7 od 43