Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Sigurniji na internetu

Dan sigurnijeg internetaDan sigurnijeg interneta obilježava se širom svijeta u veljači svake godine. Ove jubilarne 20. godine, ponovno promičemo sigurno i pozitivno korištenje digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potičemo razgovor o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno.

Prilika je to da čujemo od djece i mladih o problemima koji ih najviše pogađaju u online svijetu. Razumijevanjem njihovih perspektiva i iskustava, možemo pružiti najbolju podršku i savjet.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u školi je proveden projekt „Sigurniji na internetu“. Kroz razne aktivnosti, par nastavnika škole nastojalo je uspostaviti poticajno okruženje za djecu i mlade da otvore svoja iskustva i uče o potencijalno osjetljivim temama. Pomažući im da se osjećaju samouvjereno i sigurno, vjerojatnije je da će dijeliti i postavljati pitanja, bez straha od osude ili negativnih povratnih informacija.

Više...
 

Ljestvica poretka za mobilnost u Bragu

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za treću mobilnost u Bragu se prijavilo 47 učenika, a planirano je da na
mobilnost pođe 17 učenika iz sljedećih zanimanja:

 • Tehničar za mehatroniku – 3 učenika,
 • Strojarski računalni tehničar - 3 učenika,
 • Tehničar za računalstvo - 3 učenika
 • Automehatroničar – 3 učenika
 • Autolimar – 3 učenika
 • Autoelektričar – 2 učenika
Više...
 

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Velenje

Mobilnost u VelenjeUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali mobilnost u Velenje. Ovo je bila druga od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 15.01. do 28.01.2023., a sudjelovalo je 12 učenika, 2 nastavnika u pratnji i 2 nastavnika na praćenju rada.
Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja automehanike, računalstva(VR-a), programiranja industrijskih robota i aditivnih tehnologija, tj.ispisa različitih predmeta na 3D pisaču.
Domaćin našim učenicima i nastavnicima je bio Šolski center Velenje. Šolski center Velenje broji više od 1700 učenika koji pohađaju 5 različitih škola. Ovdje svakako treba istaknuti njihove praktikume koji se nalaze 3 km od centra grada, a izrađeni su i opremljeni zbog stjecanja praktičnih znanja učenika centra.

Više...
 

Školsko natjecanje iz informatike/računalstva

altŠkolsko natjecanje iz informatike/računalstva održano je 20. siječnja 2023. u prostoru škole.
U kategoriji Osnove informatike - strukovne škole sudjelovalo je 17 učenika. Prva četiri mjesta osvojili su učenici: Antonio Matijević (1.f), Lara Kordaso (2.f), Kruno Lokmer (3.a) i Stjepan Čavajda (2.f), kojima je mentorica prof. Marina Mirković. Peto mjesto osvojio je učenik David Vidović (3.e) kojem je mentor prof. Davor Ljubić.

U programiranju, u kategoriji Primjena algoritama uspješni su bili učenici Šimun Klarić i Marin Blažanović (3.e). Njihov mentor je prof. Davor Ljubić.

Više...
 

TESLA ocijenjen kao uspješan projekt dobre prakse

altTrogodišnji Erasmus+ KA2 projekt školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities" (TESLA) kojem je Tehnička škola u Požegi bila koordinator trajao je od 2019. do 2022. godine.
Analizom završnog izvješća, Agencija za mobilnost i programe EU utvrdila je da je aktivnost provedena uspješno te je ocijenjena s ukupno 95/100 boda. Ukupan odobreni iznos financijske potpore iznosi 28.840,00 EUR.

U projektu su sudjelovale škole:

 • Tehnička škola, Hrvatska, Požega (koordinator)
 • Kanepi Gümnaasium, Estonija, Kanepi
 • Gimnazija „Coriolan Brediceanu", Rumunjska, Lugoj
 • BHAK/BHAS Linz International Business School, Austrija
Više...
 

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

Poštovani učenici i nastavnici, u tijeku je postupak prijave za sudjelovanje u trećoj mobilnosti u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Treća mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Bragi(Portugal). Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 17 učenika 3. i 4.razreda zanimanja: Tehničar za računalstvo, Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar, te 2. i 3. razreda Automehatroničar i Autoelektričar. U pratnji učenika će biti 2 nastavnika. Termin održavanja mobilnosti je od 18.03. do 01.04.2023. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu praksu iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf)Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf 195 Kb
Download this file (Suglasnost_roditelja.docx)Suglasnost_roditelja.docx 79 Kb
Više...
 

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Škofja Loki

Mobilnost u Škofja LokuUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali prvu mobilnost u projektnom ciklusu 2022./2023. mobilnost učenika Tehničke škole u Škofja Loki. Ovo je bila prva od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 06.11. do 19.11.2022., a sudjelovalo je 11 učenika, 1 nastavnik u pratnji i 1 nastavnik na praćenju rada.

Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja elektropneumatike, programiranja PLC-a te mobilnih i industrijskih robota. Učenici su nakon početnih teškoća vrlo brzo shvatili na koji način je moguće rješavati zadatke, tako da su kako je vrijeme odmicalo uspješno rješavali sve kompliciranije zadatke. Učenici su u drugom tjednu mobilnosti proširili zadatke koji su programirali prvi tjedan i radili na višoj razini u programima Cypro i CyBroMiniScada. Posljednja dva radna dana mobilnosti su programirali mobilne LOGO RTC robote.

Više...
 

Tehničarke i tehničari idu na državno!!!

Prvenstvo stolnom tenisuNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u stolnom tenisu, učenice i učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su prva mjesta i ostvarili plasman na Državno prvenstvo koje će se održati krajem mjeseca travnja u Poreču.
Djevojke su u izravnom dvoboju pobjedile ekipu Katoličke gimnazije ukupnim rezultatom 3:2 i tako stekle pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva. Našu školu predstavljale su slijedeće učenice: Veronika Samaržija, Sara Sertić i Magdalena Kmetić.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 8 od 38