Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!!

Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!! Dana 19. lipnja 2023. učenici 2.F razreda tehničara za računalstvo, u holu škole predstavili su školski projekt “Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!!” pod vodstvom profesora Tomislava Živkovića i Marka Paliana.

Cilj projekta je podizanje svijesti kod učenika o ekološkom zbrinjavanju elektroničkog otpada te mogućnostima popravka elektroničkih dijelova. Brzim razvojem tehnologije i pristupačnim cijenama novih komponenti, često se pokvareni hardver ne pokušava popraviti nego se zamijeni novim. Tada se javlja problem ekološkog i pravilnog zbrinjavanja elektroničkog otpada.

U projektu su dane smjernice za zbrinjavanje elektroničkog otpada i simulirana 3 kvara na računalnom hardveru koje su svi učenici naše škole mogli pokušati otkloniti uz pomoć učenika 2.F razreda.

Ažurirano ( Utorak, 20 Lipanj 2023 11:27 ) Više...
 

Završni skup u projektu Dron liga

altOnline završni skup državnog projekta Dron liga održan je 14. lipnja 2023. Predstavili su se timovi desetak srednjih škola Republike Hrvatske. Učenici su izložili svoja rješenja zadataka u kojima su izmjerili visinu visokog drveta pomoću drona, kao i brzinu svog laganog i žustrog hoda te brzinu trčanja. Analizirali su podatke sadržane u datoteci s letnim zapisima. Učenici stariji od 16 godina položili su ispite i dobili dozvolu za kategorije A1 i A3.

Ažurirano ( Subota, 17 Lipanj 2023 11:26 ) Više...
 

Obrana završnog rada

Obrana završnoga rada održat će se 9.lipnja 2023. po slijedećem rasporedu:

 • 4.a strojarski računalni tehničar - 9. 6. 2023. u 8h, učionica broj 10
 • 4.b tehničar za mehatroniku - 9. 6. 2023. u 8h, učionica broj 11
 • 4.e elektrotehničar - 9. 6. 2023. u 9h, učionica broj 6
 • 4.f tehničar za računalstvo - 7. 6. 2023. u 9h, učionica broj 13
 • 3.c strojobravar - 9. 6. 2023. u 8h, učionica mš7
 • 3.c tokar - 9. 6. 2023. u 11:30h, učionica mš6
 • 3.c autolimar - 9. 6. 2023. u 11h, učionica mš7
 • 3.d automehatroničar - 9. 6. 2023. u 9h, učionica mš7
 • 3.g autoelektričar - 9. 6. 2023. u 7h, učionica mš6
 • 3.g elektromehaničar - 9. 6. 2023. u 8h, učionica mš6
 • 3.g elektroinstalater - 9. 6. 2023. u 9h, učionica mš6
 

MIPRO 2023.

Mipro 2023Četrdeset šesti po redu Međunarodni znanstveno‐stručni i tehnološki skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO 2023 održan je od 22. do 26. svibnja 2023. godine u Opatiji. Rad skupa odvijao se kroz šesnaest znanstvenih i stručnih savjetovanja, kroz edukativne seminare, radionice, okrugle stolove s aktualnim tehnološkim temama, pozvana predavanja i prezentacije i izložbu ICT proizvoda, tehnologija i usluga.

Profesorica Marina Mirković sudjelovala je sa stručnim recenziranim radom "Stavovi i percepcije učenika i studenata prema plagiranju" u suradnji sa doc. dr. sc. Darkom Možnikom s Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.

Više...
 

Državno natjecanje i smotra "Opisujemo sustave" 2023.

Opisujemo sustave 2023Državno natjecanje i smotra “Opisujemo sustave” održano je u Omišu od 17. do 19. svibnja 2023. godine. Škola domaćin bila je Srednja škola “Jure Kaštelan” u Omišu.

Sudjelovalo je 20 pozvanih učenica i učenika Republike Hrvatske, raspoređenih u dvije kategorije natjecanja (A – učenici 1. i 2. razreda, B - učenici 3., 4. i 5. razreda srednje škole).

Na natjecanju je učenik Marin Sabo (3.f) osvojio 7. mjesto s radom „Utjecaj društvenih mreža na društveni život i mentalno zdravlje srednjoškolaca“. Njegova mentorica je prof. Andreina Bekafigo Starčević. Učenik Adam Marjanović (4.f) sudjelovao je s radom „Sustav upravljanja kvalitetom“ na Smotri. Njegova mentorica je profesorica Marina Mirković, koja je sudjelovala i u radu Povjerenstva za ocjenjivanje učenika kao članica Državnog povjerenstva.

Više...
 

Automehatroničari na natjecanju Young Car Mechanics

Young MechanicsTim Tehničke škole od dva učenika (Lovro Bošnjak i Ivan Bilić) predvođeni mentorom Igorom Mandićem sudjelovali su na međunarodnom natjecanju Young Car Mechanics i ostvarili plasman na 7. i 11. mjesto od ukupno 230 natjecatelja iz 42 škole u Hrvatskoj.

Više...
 

eTwinning radionica na Dan Europe

Dan EuropeEuropska unija je 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina uz fokus na cjeloživotno učenje i digitalne vještine te je Dan Europe u Zagrebu obilježen Festivalom vještina uz naglasak na nove izazove s kojima se suočava tržište rada u Hrvatskoj i u Europi. Gotovo svakoj državi članici nedostaje kvalificirane radne snage, gotovo u svim sektorima i na svim razinama obrazovanja.

9. svibnja obilježava se i Dan eTwinninga te je jedna od radionica u dijelu Festivala vještina bila posvećena eTwinningu i održana u Kući Europe.

Više...
 

Likovna radionica u ateljeu Anite Grbavac Jakobović

likovna radionicaU sklopu projekta izvannastavnih aktivnosti „Klub kreativaca - Opusti se uz umjetnost!“ naši su učenici sudjelovali u trodnevnoj likovnoj radionici u ateljeu poznate požeške umjetnice, slikarice Anite Grbavac Jakobović.
Prvi dan su se učenici upoznali s likovnim tehnikama kojima će ostvariti svoj likovni izričaj. Tehnika ugljena na papiru oduševila je sve polaznike te su svi spremno i uspješno predočili svoje viđenje rudinskih glava na papiru.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 5 od 38