Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Večer matematike

Večer matematike na TehničkojI ove školske godine naša škola odlučila je podržati projekt Večer matematike koji se održao u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Večer matematike održana je u učionici 2 u četvrtak 01.12.2022. s početkom u 18.10 sati. Za učenike smo pripremili različite zabavne i interaktivne aktivnosti s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
U projektu je sudjelovalo 29 učenika i to iz 1.c, 1.e, 1.f i 3.e razrednog odjela, a u organizaciji provedbe sudjelovalo je četvero nastavnika.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2022

Dabar @ucitelji.hr 2022Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2022 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 48015 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 7. do 11. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i tri učenika Tehničke škole:

Jakov Đokić (2.f)

Karlo Kapčević (2.f)

David Peula (1.f)

Više...
 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

VukovarDana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjetili su se djelatnici i učenici svih razreda Tehničke škole, koji su za ovu prigodu donijeli mnoštvo lampaša kojima su ispred glavnog ulaza u školu ispisali ime Grada Heroja, kako bi sjećanje na žrtvu i patnju Vukovara i Škabrnje svijetlilo u srcima svih ljudi. Nakon uređenja lampaša učenici su, predvođeni vjeroučiteljem Zvonimirom Zelenikom, izmolili molitvu za obitelji svih stradalih u Domovinskom ratu te molitvu za mir u našoj Domovini. U holu Škole nastavnica povijesti Antonia Petrović Klaić u suradnji s učenicima uredila je prigodni pano.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost.“
Siniša Glavašević

 

Dani kruha

Dani kruhaNakon dugo vremena obilježili smo dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici i nastavnici uživali su u degustaciji brojnih pekarskih proizvoda i raznih slastica koje su za nas spremile vrijedne ruke majki, baki i supruga.

Blagoslov jela predvodio je velečasni Tomislav Varela, naš vjeroučitelj.

Više...
 

Filip Pezić

Filip Pezić Tužnog srca javljamo da je naš učenik Filip Pezić, učenik 3. e razrednog odijela tragično preminuo 9.9.2022. u 18. godini života.
Filip je bio izvrstan učenik, genijalac, praktičar. Učenik s kojim smo se ponosili kroz mnoga natjecanja.
Bila je čast poznavati Filipa. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag.
Po dobru te pamtimo, s ljubavlju i poštovanjem spominjemo.

 

Tehnička škola Požega

 

 Sahrana dragog Filipa bit će sutra 13.9.2022. godine u 13.00 sati na gradskom groblju Novska.
Autobus za prijevoz učenika i nastavnika na sahranu kreće u 10.45 sati ispred škole.

 

DuBrotic

DuBrotic 2022I ove godine u sklopu projekta RCK Slavonika 5.1 učenici naše škole sudjelovali su na Ljetnoj akademiji “DuBrotic”. Ona je održana u Dubrovniku od 4. do 11. srpnja 2022.
Nositelj je Tehnička škola  Slavonski Brod, a sudjelovali su učenici i nastavnici još devet partnerskih škola.
Učenici su pohađali radionice 3D modeliranja, 3D skeniranja, programiranja I VR tehnologije.
U popodnevnim satima  organizirani su grupni obilasci znamenitosti Dubrovnika I okolice, a bilo je vremena i za kupanje  te ostale aktivnosti.

Više...
 

Dvije povelje na MIPRO 2022

MIPRO Četrdeset peti po redu Međunarodni znanstveno‐stručni i tehnološki skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO 2022 održao se od 23. do 27. svibnja 2022. godine u Opatiji. Rad skupa odvijao se kroz petnaest znanstvenih i stručnih savjetovanja, kroz edukativne seminare, radionice, okrugle stolove s aktualnim tehnološkim temama, pozvana predavanja i prezentacije te izložbu ICT proizvoda, tehnologija i usluga. Uključen je velik broj sudionika iz tridesetak zemalja sa svih kontinenata s oko 300 prihvaćenih radova.

Među nagrađenima na jubilarnom 45. međunarodnom skupu MIPRO 2022. i to s dvije povelje je prof. Marina Mirković.

Više...
 

ACSL 2022.

acsl

U 25. godini kontinuiranog sudjelovanja u međunarodnom informatičkom ACSL natjecanju, ekipa Tehničke škole osvojila je 12. mjesto.

Američki savez za računalne znanosti (ACSL – American Computer Science League) bavi se unapređivanjem nastave računalnih znanosti u srednjim školama u SAD-u. U natjecanje su uključene škole s raznih dijelova svijeta.

Više...
 

Podjela završnih svjedodžbi

Svečana dodjela svjedodžbi 2022Danas je u školi održana svečana podjela završnih svjedodžbi za učenike završnih razreda i u trogodišnjim i u četverogodišnjim zanimanjima. Osim toga, uručena su i priznanja i pohvalnice učenicima svih razreda. Od škole se u ime učenika oprostio najbolji maturant generacije Matko Ćavar, a od sadašnjih maturanata se oprostio ravnatelj Zoran Galić i poželio im sreću u radu ili nastavku školovanja.

Više...
 

Novost u kabinetu za računalne mreže

Novo u kabinetu za računalne mrežeNovo opremljeni kabinet za računalne mreže, kojeg su osmislili i izgradili nastavnici Tomislav Živković i Marko Palian uz pomoć vrijednih učenika, upotpunili smo uređajem najnovije tehnologije na svjetskom tržištu. Radi se o spajaču optičkih niti Fujikura 90S+. Fujikura je vodeća tvrtka koja proizvodi najsuvremenije spajače optičkih niti.
Model 90S+ trenutno je najbolji model iz serije klasičnih spajača. Spomenuti nastavnici položili su edukaciju i certificiranje za rad na spajaču u TELECRON-u u Zagrebu, a svoje će znanje prenijeti na učenike koji će tako imati priliku raditi na uređaju kojim se rijetko koja tvrtka u okolici može pohvaliti.

Više...
 

Državno natjecanje i smotra "Opisujemo sustave" 2022.

Opisujemo sustave 2022Državno natjecanje i smotra "Opisujemo sustave" održano je 19. i 20. svibnja 2022. godine u Trogiru (hotel Medena).

Sudjelovalo je 20 pozvanih učenica i učenika Republike Hrvatske, raspoređenih u dvije kategorije natjecanja (A – učenici 1. i 2. razreda, B - učenici 3., 4. i 5. razreda srednje škole).

Iz Tehničke škole u Požegi, učenik Emanuel Marković sudjelovao je s radom „Učenička zadruga od ideje do realizacije“ i osvojio 4. mjesto u A kategoriji. Njegova mentorica je prof. Andreina Bekafigo Starčević.

Učenik Emanuel Grbac sudjelovao je s radom „Putovanje kroz sustav Erasmus projekta“ i osvojio 5. mjesto u B kategoriji. Učenik Adam Marjanović uspješno je sudjelovao na smotri s radom „Sustav tamburaškog orkestra“. Njihova mentorica je profesorica Marina Mirković.

Više...
 

Pisa istraživanje 2022

PISAPISA, odnosno Programme for International Student Assessment najveće je svjetsko istraživanje u obrazovanju koje je krajem 1990-ih godina Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokrenula s ciljem prikupljanja međunarodno usporedivih podataka o znanju i kompetencijama petnaestogodišnjih učenika.

PISA istraživanjem nastoji se ispitati koliko su mladi pripremljeni za potpuno i aktivno sudjelovanje u društvu.

Više...
 
Stranica 2 od 5