Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Zajedno za bolji internet

altDan sigurnijeg interneta obilježava se na globalnoj razini u veljači svake godine kako bi se promicala sigurna i pozitivna uporaba digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potaknula nacionalna rasprava o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno. Dan sigurnijeg interneta ove godine bio je 6. veljače. Naglasak je na ponašanju u online video igrama.

Pod nastavnom računalstva, ali i drugih nastavih predmeta učenici Tehničke škole tijekom tog tjedna sudjelovali su u radionicama u kojima proučavaju štetnost “toksičnog ponašanja” u online video igrama i drugim kooperativnim okruženjima, razvijaju strategije za konstruktivnu komunikaciju u grupnom okruženju.

Više...
 

Reciklirajte smeće, planet se sam spasiti neće!

Eko kodeksUčenici Tehničke škole osmislili su slogan, eko-kodeks i eko-himnu Ekoškole.

Zahvaljujemo se i čestitamo učenicima 2.e, 2.f i 4.b razrednog odjela i profesorici Kristini Šćiran na kreativnim radovima.

 

 

EKO KODEKS TEHNIČKE ŠKOLE

1. Naša škola je dio eko tima jer puno dobrih učenika ima.

2. Zajedno sakupljamo smeće pa ispred škole sadimo cvijeće.

3. Sav smo papir reciklirali do sada, posadili smo i drveće pa imamo hlada.

4. Od starih stvari radimo nove da nam pokraj škole pjevaju sove.

5. Papir je plavo, zeleno je staklo, u našoj školi reciklira svatko.

6. Tu se puno dobrih djela radi da nam okoliš nitko ne zagadi.

7. Naša škola energiju štedi zato i ti brigu povedi!

8. Svatko već u školi zna da su sunce, vjetar i kiša prijatelji tla.

Više...
 

Sastanak članova Eko-odbora Tehničke škole

Eko odborSastanak članova Eko-odbora Tehničke škole održan je 18. siječnja 2024. godine. Analiziran je plan djelovanja koji obuhvaća aktivnosti vezane za tri teme: otpad, energija i uređenje okoliša škole. Prezentirane su do sada odrađene aktivnosti i radionice.

Nabavljeno je 5 setova otpadnih kanti za razdvajanje otpada i postavljeno po cijeloj školi. Krenule su pripreme oko izrade otoka sa solarnim panelima na dvorištu škole. S dolaskom proljeća, krenuti će se s pošumljavanjem školskog parka i hortikulturalnim oplemenjivanjem interijera škole.

Više...
 

Školsko natjecanje iz informatike 2024.

Pripreme za mobilnost u BraguŠkolsko natjecanje iz informatike/računalstva održano je 19. siječnja 2024. u prostoru škole.

U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole sudjelovalo je 18 učenika. Najbolje rezultate postigli su učenici: Antonio Matijević (2.f), David Peula (2.f), David Vidović (4.e), Jakov Peica (2.f), Lara Kordaso (3.f) i Marija Džalto (1.f).

U programiranju, u kategoriji Primjena algoritama sudjelovalo je pet učenika a najuspješniji bili su učenici Antonio Matijević (2.f), Šimun Klarić (4.e) i Stjepan Čavajda (3.f).

Mentori navedenim učenicima su profesori Marina Mirković i Davor Ljubić.

Učenici Šimun Klarić i David Vidović (4.e) u kategoriji Razvoj softvera pripremaju Eko igru koju će predstaviti na županijskoj razini natjecanja. Mentor im je prof. Davor Ljubić.

Više...
 

Ekološke aktivnosti škole u prosincu

Eko školaU prosincu 2023. godine, učenici i djelatnici škole sudjelovali su u raznim aktivnostima prema planu djelovanja Ekoškole.

Upoznali su važnost procesa recikliranja otpada te u suradnji s drugima pokazali interes i zadovoljstvo sudjelovanjem kao i osjećaj korisnosti nakon provedenih radionica.

Više...
 

POVIJESNI TREĆI PLASMAN „TEHNIČARA“ NA DRŽAVNO!!!

Futsal 2023.Dana 14. 12. 2023. u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održano je županijsko natjecanje u futsalu. Na natjecanju je nastupilo svih sedam srednjih škola iz naše županije. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a ždrijeb nas je smjestio u grupu s Obrtničkom i Poljoprivredno-prehrambenom školom. Prva utakmica s ekipom ŠŠD „Obrtnik“ završila je neriješenim rezultatom 2:2 pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca u kojima smo bili uspješniji. U drugoj utakmici pobijedili smo ekipu ŠŠD „Klas“ rezultatom 2:1 i tako ušli u finale. U vrlo dramatičnoj finalnoj utakmici bili smo uspješniji od ekipe „Gimnazije Požega“ rezultatom 1:0. Tako smo postali prvaci Požeško-slavonske županije i ostvarili plasman na još jedno državno prvenstvo u ovoj školskoj godini – uz kros i atletiku. Ovim putem posebno bih istaknuo i pohvalio svestranost, upornost i karakter učenika. Pored vrhunskih rezultata iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta, oni već godinama odlaze na državna natjecanja iz brojnih sportova. Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Marin Šarić, Ivan Bezjak, Tvrtko Janković, Zdravko Lovaković, Matko Deanović, Lovro Blažević, Roko Raguž, Gabriel Poleti, Leonardo Nović Ivanović i Samuel Lubar. Čestitke našim mladićima te puno uspjeha na državnom natjecanju!

Ponosni mentor: Marko Hruška, prof.

Više...
 

Večer matematike 7.12.2023.

Večer matematike 2023.U četvrtak, 7.12.2023., od 18.10h u učionici broj 1 održana je Večer matematike, koja se tradicionalno održava u isto vrijeme u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Naših učenici su se odazvali u velikom broju. Sudjelovalo je oko 30 učenika iz 1.B, 1.F, 3.B, 3.F i 4.E razreda. Većinom su se bavili zadacima dešifriranja različitog tipa.

Zahvaljujemo svim učenicima i profesorima na sudjelovanju!

Više...
 

Seminar „Ekoškole kao način življenja“

altSeminar o međunarodnom programu Ekoškole pod nazivom „Ekoškole kao način življenja“ održan je 1. prosinca 2023. godine u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu. Na seminaru su sudjelovale koordinatorice u Tehničkoj školi, Požega: Marina Mirković i Antonia Petrović Klaić.

Kroz seminar, prezentirana je metodologija programa Ekoškole, tzv. „7 koraka“, postupak stjecanja i obnove statusa te predstavljeni primjeri dobre prakse u dječjem vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi sa statusom Ekoškole.

Više...
 

Učenik Jan Pavić osvojio nagradu HEP-a

HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! dobio 31 učenik osnovnih i srednjih škola, među njima je i naš učenik Jan Pavić.

IMAM ŽICU! U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 29. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo. Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili izaslanik ministra znanosti i obrazovanja, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te vršiteljica dužnosti ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić.

Više...
 

Završno državno natjecanje u krosu Poreč, 27. – 28. studeni 2023. godine

Kros U vrlo jakoj konkurenciji 23 najbolje kros momčadi Hrvatske (pobjednici županijskih natjecanja) nastupili su i učenici naše škole. Mladići su osvojili 19. mjesto u državi, što je za našu malu sredinu i uvjete u kojima treniramo izvrstan rezultat. Ekipu ŠSD „TEHNIČAR“ predstavljali su sljedeći učenici: Nikola Prepolec, Roko Raguž, Roko Kronšteter i Leon Ključević. Ovim putem čestitamo našim mladićima na ostvarenim rezultatima!!!

Voditelj: Marko Hruška, prof.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2023

alt Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2023 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 49065 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 13. do 17. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika Republike Hrvatske u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i dvoje učenika Tehničke škole: Lara Kordaso (3.f) i David Peula (2.f).

Pohvaljujemo i učenike Mariju Džalto (1.f), Filipa Mihaljevića (2.f) i Jakova Peicu (2.f) koji su za 0.1 bod, nažalost, ostali bez zlatne diplome.

Više...
 

TEHNIČARI OPET PRVI – JOŠ JEDAN PLASMAN NA DRŽAVNO!!!

 AtletikaNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u atletici koje je održano dana 15. 11. 2023. na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na završnicu Državnog prvenstva koje će se održati od 10. do 12. 4. 2024. u Puli. Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Luka Barić, Zdravko Lovaković, Roko Raguž, Nikola Prepolec, Arijan Janeš, Mihael Martinaš, Marin Šarić, Mihael Heig, Leonardo Nović Ivanović i Ivan Bezjak.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 6