Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Druga mobilnost učenika Tehničke škole za školsku godinu 2023./2024.

Mobilnost u BraguU periodu od 02.03. do 16.03.2024., 14 učenika i 4 nastavnika Tehničke škole realizirali su mobilnost u okviru KA121 Erasmus+ projekta mobilnosti.  Na mobilnosti u portugalskoj Bragi sudjelovali su učenisi zanimanja: Tehničar za mehatroniku - 4, Strojarski računalni tehničar - 5,  Automehatroničar - 3 i CNC operater - 2. Učenici su praktičnu nastavu obavili u 7 poduzeća/obrtničkih radionica te na taj način unaprijedili svoje stručne kompetencije i vještine.
Svi naši učenici su pokazali vrlo visok stupanj radnog entuzijazma i odnosa prema radu, prema svojim mentorima u poduzeću i našim domaćinima, ljudima iz partnerske organizacije Bragamob. Iz svih ustanova je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična, tako da s pravom možemo reći da obrazujemo vrlo kvalitetne  učenike.

Više...
 

Erasmus mobilnost u Irskoj

Erasmus+ u Irskoj Prva mobilnost nastavnika Tehničke škole, Požega u okviru Erasmus+ KA122 projekta mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ održana je od 19. do 24. veljače 2024. u Irskoj.

Profesorica Marina Mirković, koordinatorica projekta, sudjelovala je na Europass Teacher Academy tečaju osposobljavanja nastavnika "Environmental Education: Learning and Acting for a Better Future" u Dublinu. Grupa nastavnika bila je iz Italije, Rumunjske, Cipra, Poljske i Hrvatske. Voditeljica tečaja bila je gospođa Aoife Brezina iz Irske.

Više...
 

Rezultati prijava učenika za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Estoniju u Erasmus+ KA122 projektu

Erasmus natječaj za putovanje u EstonijuDragi učenici, nakon pregleda vaših prijava za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Estoniju u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ (2023-1-HR01-KA122-SCH-000141944), Povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava izradilo je listu među kojima je 8 sudionika mobilnosti.

Više...
 

Poziv učenicima za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Estoniji u Erasmus+ KA122 projektu

Tartu 2024Poštovani učenici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Estoniji u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“.

Na ovoj mobilnosti sudjelovati će 8 učenika 2., 3. i 4. razreda. Mogu se prijaviti učenici svih zanimanja škole (trogodišnjih i četverogodišnjih).

Osam učenika iz naše škole od 6. do 10. svibnja 2024. godine pet dana provesti će učeći zajedno s vršnjacima u Estoniji u školi "Kanepi Gümnaasium” u gradu Kanepi.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (KA122 projekt - kriteriji za odabir učenika.pdf)KA122 projekt - kriteriji za odabir učenikaKriteriji odabira učenika za grupnu mobilnost u Estoniju563 Kb
Više...
 

Europska oznaka kvalitete dodijeljena eTwinning projektu TESLA

altTrogodišnji Erasmus+ KA2 projekt školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities" (TESLA) kojem je Tehnička škola u Požegi bila koordinator, a paralelno je bio i eTwinning projekt, ostavlja uspješan trag u Erasmus i eTwinning zajednici.

Nakon visoke ocjene završnog izvješća Erasmus+ KA2 projekta TESLA, Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekt stigla je i Europska oznaka kvalitete (European Quality Label - EQL) koju dodjeljuje Središnja organizacija za potporu.

Više...
 

Grupna mobilnost učenika u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu

Mobilnost u RumunjskuU posjetu Rumunjskoj u Erasmus + KA122 grupnoj mobilnosti projekta "Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole" sudjelovalo je 8 učenika i 2 nastavnice Tehničke škole u Požegi. Sudjelovali su učenici: Jakov Peica, Filip Mihaljević, David Peula, Hana Kerker, Domagoj Strnak, Filip Čuljak, Lara Kordaso i Karlo Makarević. Nastavnice u pratnji bile su profesorice Karolina Kraljević Malvić i Marina Mirković (koordinatorica projekta). Mobilnost je održana od 11. do 15. prosinca 2023. godine.

Škola domaćin bila je škola Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” iz Lugoja. Ova škola bila je partner u trogodišnjem Erasmus+ KA2 projektu školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities" (TESLA) kojem je Tehnička škola u Požegi bila koordinator a trajao je od 2019. do 2022. godine.

Više...
 

Završena je prva mobilnost u Frankfurtu za školsku godinu 2023./2024.

Mobilnost u FrankfurtZavršila je prva mobilnost učenika i nastavnika naše škole za školsku godinu 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu, od 12.11. do 25.11.2023., sudjelovalo je 10 učenika(4 elektroinstalatera, te po 3 autolimara i automehatroničara.), 2 nastavnika u pratnji te 2 nastavnika na praćenju rada. Učenici su praktičnu nastavu obavili u obrtničkim radionicama, a nastavnici u poduzeću Mainova te srednjoj školi Heinrich-Kleyer-Schule. Sve ustanove koje smo posjetili su organizirane na visokom nivou i raspolažu suvremenom tehnološkom opremom. Upravo zbog toga i ne čudi stupanj ekonomske razvijenosti i financijskih mogućnosti zemlje domaćina.

Više...
 

Pripreme za mobilnost u Frankfurt

Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023Ovaj tjedan privodimo kraju pripreme za prvu mobilnost učenika i nastavnika u školskoj godini 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu će sudjelovati 10 učenika, 2 nastavnika u pratnji te 2 nastavnika na praćenju rada. Promjena u odnosu na prijašnje mobilnosti je da sudjeluju samo učenici trogodišnjih zanimanja naše škole: 4 elektroinstalater, te po 3 autolimara i automehatroničara. Ovom prilikom bih želio pohvaliti učenike jer su bili vrlo redoviti na pripremama unatoč činjenici da smo pripreme održavali subotom. Neki od njih nemaju redovitu liniju javnog prijevoza subotom tako da su ih roditelji dovozili u školu. Pripreme iz engleskog jezika je održala prof.Štimac, a učenici su određene zadatke iz engleskog jezika samostalno rješavali doma na platformi EU academy.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 14