Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Likovna radionica u ateljeu Anite Grbavac Jakobović

Likovna radionica u ateljeu Anite Grbavac Jakobović

likovna radionicaU sklopu projekta izvannastavnih aktivnosti „Klub kreativaca - Opusti se uz umjetnost!“ naši su učenici sudjelovali u trodnevnoj likovnoj radionici u ateljeu poznate požeške umjetnice, slikarice Anite Grbavac Jakobović.
Prvi dan su se učenici upoznali s likovnim tehnikama kojima će ostvariti svoj likovni izričaj. Tehnika ugljena na papiru oduševila je sve polaznike te su svi spremno i uspješno predočili svoje viđenje rudinskih glava na papiru.

Tema lokaliteta Rudina, poznatog arheološkog nalazišta, gdje su svojedobno pronađeni ostaci Rudinske opatije i poznatih glava apostola, pokazala se kao zanimljiv izazov u stvaralaštvu učenika.
Druga dva dana učenici su na slikarska platna prenosili poznate požeške lokacije i to tehnikom akrilne boje. Tijekom radionice rodila su se predivna likovna djela, koja su uz instrukcije Anite Grbavac Jakobović, postala prava umjetnička djela. Poznate građevine poput Katedrale sv. Terezije, Gradskog muzeja, Gradske kuće ovjekovječena su preciznim nanosima akrilne boje te će jednog dana krasiti domove svojih autora.

Učenici koji su sudjelovali u likovnoj radionici su Tin Pavičić, Luka Solić, Ivan Sečkar, Emanuel Marković, Adin Mujkić, Luka Cavrić te Viktorija Maričević, prof. Biljana Radišić, uz voditeljice Meri Bajić i Andreinu Bekafigo Starčević.

 

likovna radionica likovna radionica likovna radionica likovna radionica likovna radionica