Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Električno karting vozilo u tehničkoj školi

Električno karting vozilo u tehničkoj školi

gotovo voziloU tehničkoj školi su učenici 4e razreda: Florijan Turkalj, Dino Zeba i Ivan Marić uz pomoć mentora Marijana Živkovića i Igora Mandića prenamijenili staro karting vozilo na pogon s benzinskim motorom u karting vozilo na električni pogon.
Električno karting vozilo je dovršeno i pušteno u probnu vožnju dana 10.05.2023. Na poligonu je postignuta brzina od 45km/h, te je izmjerena maksimalna struja od 41A.


Tijek izrade ovog vozila je bio slijedeći: škola je kupila staro vozilo, koje je u potpunosti rastavljeno, ispjeskareno, prelakirano i sastavljeno. Naručeni su električni dijelovi, a učenici su sami napravili baterijski paket za vozilo. Tehnički podaci električnog karting vozila su slijedeći:
MAKSIMALNA BRZINA: 50km/h
POGONSKI MOTOR: BESKOLEKTORSKI MOTOR 2000W/48V/4500min-1
NAZIVNA STRUJA POGONSKOG MOTORA 42A
MAKSIMALAN DOMET S NAPUNJENOM  BATERIJOM: 25km
KARAKTERISTIKE BATERIJE: 48V/11Ah
VRIJEME PUNJENJA: 3-5 h, električni sistem 54,6V/4A,
ENERGIJA PGONSKE BATERIJE: 529,1kWh

Kako se na cesti nalazi sve više električnih vozila, ovo električno karting vozilo će se u školi koristiti za edukacijske svrhe, kako bi učenici stekli znanja i vještine s kojima bi mogli raditi na instalaciji i održavanju električnih vozila.

kupljeno vozilodopremljeno vozilokaroserija prije obradeizrada baterijskog paketakaroserija nakon obradeizrada baterijskog paketaaplikacija za bateriju