Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Poziv učenicima za sudjelovanje u Erasmus+ KA2 projektima

Poziv učenicima za sudjelovanje u Erasmus+ KA2 projektima

EU projekti - kartaDragi učenici,

na početku nastavne godine pozivamo vas da se prijavite u učeničke projektne timove za dva odobrena Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva:

Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA)

With the Skills of the Future for a Successful Job and Life (SKILLS)

O projektima možete saznati putem članka, kao i u školi od nastavnika koji su članovi projektnih timova.

Za oba projekta formira se tim učenika Tehničke škole od 20 učenika.

Tko se može prijaviti?

Za projekt TESLA mogu se prijaviti učenici 2., 3. i 4. razreda Tehničke škole (zanimanja: elektrotehničar, tehničar za računalstvo i tehničar za elektroenergetiku). Među učenicima 4. razreda bira se po jedan kandidat za svaki razredni odjel (4.e, 4.f i 4.h).

Za projekt SKILLS mogu se prijaviti isključivo učenici 2. i 3. razreda Tehničke škole svih četverogodišnjih zanimanja (tehničari).

Prednost kod selekcije prijavljenih kandidata imati će učenici koji:

  • dobro znaju engleski jezik u govoru i pismu
  • imaju bolje ocjene
  • redovito pohađaju nastavu
  • imaju uzorno vladanje
  • sudjeluju u školskim i izvanškolskim projektima i aktivnostima
  • uspješno sudjeluju na natjecanjima.

Uz prijavu u kojoj navode svoje osobne podatke, razred koji pohađaju te gore navedene podatke vezane za selekciju za sudjelovanje, kandidati trebaju priložiti: kratak životopis na engleskom jeziku u Europass formatu i motivacijsko pismo na engleskom jeziku (slobodna forma) s obrazloženjem zašto se prijavljuju za sudjelovanje.

Kod prijave učenici se mogu prijaviti za sudjelovanje u oba projekta, uz naznaku koji projekt im je prioritet (TESLA ili SKILLS).

Prilikom pisanja prijave kandidati su dužni napisati zaporku zbog objave na službenoj web stranici škole u skladu s odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN 42/18). Prijave s neprimjerenim zaporkama neće biti uzete u razmatranje i mora biti ista na prijavnici i motivacijskom pismu. Zaporku učenik osmišljava sam, a treba se sastojati od 3 znamenke i jedne riječi.

Za prijavljene kandidate provjeriti će se učenička dokumentacija.

Prijave treba dostaviti u elektroničkom obliku do 22. rujna 2019. godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Slobodno se javite ukoliko vam je potrebna dodatna informacija za prijavu.

Nakon prvog kruga selekcije, sa svim odabranim kandidatima obaviti će se usmeni razgovor. Potom slijedi konačni odabir projektnih timova. Rezultati odabira bit će objavljeni na web stranici škole. Odabrani učenici naknadno će donijeti potpisanu suglasnost roditelja/skrbnika o sudjelovanju u projektima.

Za svaku mobilnost u projektima dodatno će se među učenicima projektnog tima vršiti odabir pri kojemu će uz već navedene kriterije utjecati zalaganje i uspješnost učenika u aktivnostima projekta.

U ovoj školskoj godini, po 10 učenika projektnih timova sudjelovati će u aktivnostima mobilnosti u Hrvatskoj kojima smo domaćini (10.-16. studeni 2019.-TESLA, travanj 2020. - SKILLS) te 6 učenika projektnog tima TESLA sudjelovati će u mobilnosti u Estoniji (svibanj 2020.). Mobilnosti vezane za ostale škole i zemlje partnere odvijati će se u školskoj godini 2020./21.

Želimo vam uspješnu prijavu te kreativnu avanturu učenja u projektima.

Koordinatorica projekata: Marina Mirković, mag. ing.