Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna


Ministar Lorencin u Tehničkoj školi na predstavljanju "Skrivenog blaga"

Ministar Lorencin u geocachingu sa učenicimaPosjetom ministra turizma Darka Lorencina Tehničkoj i Obrtničkoj školi obilježili smo svjetski dan turizma 27.09. Ministaru, županu, gradonačelniku i predstavnicima turističkih zajednica grada i i županije predstavljen je projekt "Skriveno blago Požege" koji je na natječaju Ministarstva turizma "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam" proglašen najboljim ovogodišnjim radom.
Učenici su ministru i ostalim gostima predstavili svoj rad, a nakon prezentacije su otišli u grad i zajedno potražili (i pronašli) jedan geocache.

Više...
 

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi od 18.srpnja 2012.(Narodne novine, br.86/12), pravo na nastavak obrazovanja ima:

  1. Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.
  2. Učenik iz stavka 1. ovoga članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.
  3. Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

Učenik koji želi nastaviti obrazovanje dužan je u pisanom obliku do 17.rujna 2014. predati zamolbu za nastavak školovanja u tajništvo Škole. Uz pisanu zamolbu za nastavak školovanja u kojoj ćete napisati koje ste zanimanje završili i koje želite upisati, potrebno je priložiti sve razredne svjedodžbe i svjedodžbu o završnom ispitu (može fotokopije).

Upisani učenici, kao redoviti učenici, dužni su položiti razlikovne odnosno dopunske ispite do 31.8.2015. kako bi se mogli uključiti u redovnu nastavu i obaveze redovnog učenika u sljedećoj školskoj godini.Način i rokove polaganja ispita utvrđuje Nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Denis Smojvir, dipl.ing.strojarstva

 

Maturalno putovanje - sastanak

Pozivam sve učenike koji idu na maturalno putovanje u Beč, Prag i Budimpeštu kao i njihove roditelje ako su u mogućnosti doći da 22.08.2014. u 10.30h dođu na roditeljski sastanak koji će se održati u Tehničkoj školi.

 

Izložba fotografija prof. Pere Dupčeka

Izložba prof. Pere DupčekaProšlog je četvrtka bezlično proziran stakleni zid školske knjižnice dobio konkretan obris u obliku izložbe fotografija. Preko četrdeset fotografija, A-4 formata i na izgled prikazuju sve i svašta. Kada posjetilac prođe kroz glavna vrata škole na putu do glavnog hola dočekuju ga fotografije šarolikog sadržaja. Šarolikog i bukvalno, jer prikazuju svemoguće boje prirode, a i alegorijski, jer zbunjuju navedenog posjetilaca u potrazi za temom izložbe – od ptica, rijeka i planina do djece, mačaka i puževa...

Više...
 

Proljetna škola tehničkih aktivnosti za srednjoškolce

Naši su učenici imali priliku ove godine sudjelovati na Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti u razdoblju od 13. do 18. travnja 2014. godine. Program se održavao u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici te u Centru novih tehnologija u sklopu Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci. Cilj projekta je bila razmjena ideja i upoznavanje učenika s novim tehnologijama te usavršavanje postojećih tehničkih znanja, kao i usmjeravanje prema tehničkim i proizvodnim fakultetima.

Više...
 
Stranica 16 od 16