Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna


Ponovni uspjesi mladih inovatora

Predstavnici Tehničke škole na INVENTUMUINVENTUM - 9. Sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih, Ilok 22.-24.5.2015.
Ovogodišnji sajam inovacija održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta, Udruge inovatora Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Udruge inovatora "Tesla" - Ilok i grada Iloka.
Broj učesnika je bio 159, od toga 48 srednjoškolaca.
U tako jakoj konkurenciji učenici naše škole, predvođeni mentorom prof. Martinom Kaprelom ostvarili su odlične rezultate:
- Marko Brnčić, učenik 2.a sa svojim radom "H - mjenjač s USB izlazom" osvojio je zlatnu medalju
- Zlatko Dražić, učenik 2.a sa radom "Kosilica na daljinsko upravljanje" osvojio je zlatnu medalju
- Matko Pavičić, učenik 2.a sa radom "Univerzalni transporter" osvojio je srebrnu medalju
- Josip Šinko, učenik 3.a sa radom "Uređaj za reciklažu različitih materijala" osvojio je srebrnu medalju
- Učenici M. Brnčić, Z. Dražić i M. Pavičić ostvarili su i direktan plasman na Međunarodni sajam inovacija "ARCA" koja će se održati u Zagrebu, listopad 2015.

U nastavku možete pogledati dio atmosfere iz Iloka.

Više...
 

Školsko natjecanje prvih razreda

Bruno tijekom izrade 2. zadatkaNa našoj je školi 20.5.2015.godine po prvi put održano natjecanje učenika prvih razreda iz područja tehničkog crtanja pomoću programa AutoCAD. Natjecalo se 13 učenika iz 1.A, 1.B i 1.H razreda koji su pokazali svoja znanja i vještine pri rada s programom AutoCAD te izradi i čitanju tehničkih crteža. Natjecanje se sastojalo od dva zadatka, u prvom su zadatku izrađivali radionički crtež prema izometrijskom crtežu dok su u drugom izrađivali 3D model prema radioničkom crtežu.
Pobjednik ovog natjecanja bio je Bruno Đurak, učenik 1.B razreda, a rezultati pokazuju i kako su bodovne razlike vrlo male što ukazuje du su svi natjecatelji kvalitetno odradili zadatake. Čestitamo pobjedniku te pohvaljujemo sve učenike koji su sudjelovali na natjecanju te pokazali odlično znanje pri korištenju programa s kojim su se kroz nastavu tehničkog crtanja susreli tek nedavno.
Nadamo se da će interesa za organizaciju natjecanja biti i dogodine te se zahvaljujemo predmetnim nastavnicima koji su dali dozvolu za izostanak učenika sa redovne nastave i ravnatelju na podršci.

U nastavku možete pogledati rezultate i dio atmosfere s natjecanja.

Više...
 

DRŽAVNO NATJECANJE IZ STROJARSKIH KONSTRUKCIJA 2015.

 Državno natjecanje iz strojarskih konstrukcija - Dino Orešković i mentorica profesorica Mirjana Pavlović U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Strojarske tehničke škole Osijek 23. i 24. travnja 2015. održano je Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja iz područja strojarskih konstrukcija.
Pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju su stekli  pobjednici međužupanijskih natjecanja, koja su održana u veljači 2015. godine, ukupno njih 12.
Na Državno natjecanje u Osijek  pozvan je naš učenik Dino Orešković iz 4.a razreda-računalni tehničar za strojarstvo.
Od ukupno 12 najboljih učenika iz cijele Hrvatske iz područja  strojarskih konstrukcija, naš učenik je osvojio  dobro – 8.mjesto. Ovim uspjehom ponovno smo potvrdili uzastopno dobru kvaliteta rada u obrazovanju računalnih tehničara za strojarstvo iz strukovnih nastavnih sadržaja.

Više...
 

Državna smotra tehničke kulture 2015

 

Dario i njegov mentor prof. Tomislav MarkovićDana 22.04.2015. godine učenik naše škole Dario Brkić u pratnji mentora Tomislava Markovića dipl.ing. sudjelovao je svojim praktičnim radom na Državnoj smotri tehničke kulture u Zagrebu. Dario Brkić učenik je 4.e razreda, a praktični rad kojim se predstavljao je „Kućna električna instalacija upravljana preko računala“. Rad je izazvao veliko zanimanje prisutnih na smotri kao i studenata i profesora na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu koji je ujedno bio i domaćin događanja. Učenik je za svoj rad pohvaljen od državnog povjerenstva sastavljenog od profesora na fakultetu. O samoj Državnoj smotri možemo reći samo pohvale, kako u organizacijskom smislu, tako i u zanimljivom međusobnom druženju svih učenika te pristupačnosti i otvorenosti za suradnju svih profesora FER-a koji su posjetili izložene radove te svojim iskustvom i prijedlozima dali još veću težinu samom događaju. Na samoj Državnoj smotri prezentiralo se oko 30 škola iz cijele Hrvatske s oko 50 učenika sa svojim inovativnim radovima. Radovi koji su nas se najviše dojmili nalaze se u maloj galeriji slika.

Više...
 

Državno natjecanje Dizajniranje računalom – AutoCad

Marko Brnčić - prvak u AutoCAD-uDržavno natjecanje iz dizajniranja pomoću računala u programu AutoCAD održano je 21. i 22. travnja u Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića u Zagrebu. Na natjecanju je svoja znanja i vještine imalo prilike odmjeriti 10 učenika koji su svoj plasman izborili kroz međužupanijska(regionalna) natjecanja. Tehnička škola iz Požege imala je čak dva predstavnika koja su ostvarila odlične rezultate. Marko Brnčić iz 2.A razreda u Požegu se vratio sa osvojenim 1. mjestom i zlatnom medaljom oko vrata dok je Oton Bekafigo iz 4.A razreda osvojio odlično 5. mjesto. Njihova mentorica bila je prof. Biljana Radišić.

Čestitke našim učenicima, a isto tako i posebne zahvale prof. Zoranu Đurini i prof. Damiru Rajiću koji su dio "AutoCAD tima" Tehničke škole te svim nastavnicima koji su kroz svoju nastavu također sudjelovali u pripremi naših učenika!

 

 

Više...
 
Stranica 13 od 15