Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Školski projekt Običaji poklada

Pokladni običajiTijekom siječnja i veljače 2023. godine naši učenici iz Kluba kreativaca i Literarne skupine sudjelovali su u nizu radionica u kojima su izrazili svoju kreativnost vođeni temom pokladnih običaja u Hrvatskoj i svijetu. Učenici iz Kluba kreativaca izrađivali su pokladne maske, a mentorice su im bile pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević i knjižničarka Meri Bajić. Literarci su napisali zanimljive sastave o pokladnim običajima u Hrvatskoj i svijetu, a mentorica im je profesorica Martina Marjanović. Zajedničkom suradnjom, učenici i profesorice realizirali su školski projekt Običaji poklada, a kao kruna njihova kreativnoga rada je izložba radova u glavnom holu škole u kojoj su uživali i učenici i profesori. Također, organiziran je mali natječaj u kojemu anketnim glasovanjem na Fb stranici škole svi mogu dodijeliti svoj glas za najkreativniju masku čiji će autor osvojiti simboličnu nagradu.

Više...
 

Sigurniji na internetu

Dan sigurnijeg internetaDan sigurnijeg interneta obilježava se širom svijeta u veljači svake godine. Ove jubilarne 20. godine, ponovno promičemo sigurno i pozitivno korištenje digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potičemo razgovor o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno.

Prilika je to da čujemo od djece i mladih o problemima koji ih najviše pogađaju u online svijetu. Razumijevanjem njihovih perspektiva i iskustava, možemo pružiti najbolju podršku i savjet.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u školi je proveden projekt „Sigurniji na internetu“. Kroz razne aktivnosti, par nastavnika škole nastojalo je uspostaviti poticajno okruženje za djecu i mlade da otvore svoja iskustva i uče o potencijalno osjetljivim temama. Pomažući im da se osjećaju samouvjereno i sigurno, vjerojatnije je da će dijeliti i postavljati pitanja, bez straha od osude ili negativnih povratnih informacija.

Više...
 

Sretan Božić i nova 2023. godinu

img 9796

 

Večer matematike

Večer matematike na TehničkojI ove školske godine naša škola odlučila je podržati projekt Večer matematike koji se održao u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Večer matematike održana je u učionici 2 u četvrtak 01.12.2022. s početkom u 18.10 sati. Za učenike smo pripremili različite zabavne i interaktivne aktivnosti s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
U projektu je sudjelovalo 29 učenika i to iz 1.c, 1.e, 1.f i 3.e razrednog odjela, a u organizaciji provedbe sudjelovalo je četvero nastavnika.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2022

Dabar @ucitelji.hr 2022Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2022 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 48015 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 7. do 11. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i tri učenika Tehničke škole:

Jakov Đokić (2.f)

Karlo Kapčević (2.f)

David Peula (1.f)

Više...
 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

VukovarDana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjetili su se djelatnici i učenici svih razreda Tehničke škole, koji su za ovu prigodu donijeli mnoštvo lampaša kojima su ispred glavnog ulaza u školu ispisali ime Grada Heroja, kako bi sjećanje na žrtvu i patnju Vukovara i Škabrnje svijetlilo u srcima svih ljudi. Nakon uređenja lampaša učenici su, predvođeni vjeroučiteljem Zvonimirom Zelenikom, izmolili molitvu za obitelji svih stradalih u Domovinskom ratu te molitvu za mir u našoj Domovini. U holu Škole nastavnica povijesti Antonia Petrović Klaić u suradnji s učenicima uredila je prigodni pano.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost.“
Siniša Glavašević

 

Dani kruha

Dani kruhaNakon dugo vremena obilježili smo dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici i nastavnici uživali su u degustaciji brojnih pekarskih proizvoda i raznih slastica koje su za nas spremile vrijedne ruke majki, baki i supruga.

Blagoslov jela predvodio je velečasni Tomislav Varela, naš vjeroučitelj.

Više...
 

Filip Pezić

Filip Pezić Tužnog srca javljamo da je naš učenik Filip Pezić, učenik 3. e razrednog odijela tragično preminuo 9.9.2022. u 18. godini života.
Filip je bio izvrstan učenik, genijalac, praktičar. Učenik s kojim smo se ponosili kroz mnoga natjecanja.
Bila je čast poznavati Filipa. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag.
Po dobru te pamtimo, s ljubavlju i poštovanjem spominjemo.

 

Tehnička škola Požega

 

 Sahrana dragog Filipa bit će sutra 13.9.2022. godine u 13.00 sati na gradskom groblju Novska.
Autobus za prijevoz učenika i nastavnika na sahranu kreće u 10.45 sati ispred škole.

 

DuBrotic

DuBrotic 2022I ove godine u sklopu projekta RCK Slavonika 5.1 učenici naše škole sudjelovali su na Ljetnoj akademiji “DuBrotic”. Ona je održana u Dubrovniku od 4. do 11. srpnja 2022.
Nositelj je Tehnička škola  Slavonski Brod, a sudjelovali su učenici i nastavnici još devet partnerskih škola.
Učenici su pohađali radionice 3D modeliranja, 3D skeniranja, programiranja I VR tehnologije.
U popodnevnim satima  organizirani su grupni obilasci znamenitosti Dubrovnika I okolice, a bilo je vremena i za kupanje  te ostale aktivnosti.

Više...
 

Dvije povelje na MIPRO 2022

MIPRO Četrdeset peti po redu Međunarodni znanstveno‐stručni i tehnološki skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju – MIPRO 2022 održao se od 23. do 27. svibnja 2022. godine u Opatiji. Rad skupa odvijao se kroz petnaest znanstvenih i stručnih savjetovanja, kroz edukativne seminare, radionice, okrugle stolove s aktualnim tehnološkim temama, pozvana predavanja i prezentacije te izložbu ICT proizvoda, tehnologija i usluga. Uključen je velik broj sudionika iz tridesetak zemalja sa svih kontinenata s oko 300 prihvaćenih radova.

Među nagrađenima na jubilarnom 45. međunarodnom skupu MIPRO 2022. i to s dvije povelje je prof. Marina Mirković.

Više...
 

ACSL 2022.

acsl

U 25. godini kontinuiranog sudjelovanja u međunarodnom informatičkom ACSL natjecanju, ekipa Tehničke škole osvojila je 12. mjesto.

Američki savez za računalne znanosti (ACSL – American Computer Science League) bavi se unapređivanjem nastave računalnih znanosti u srednjim školama u SAD-u. U natjecanje su uključene škole s raznih dijelova svijeta.

Više...
 

Podjela završnih svjedodžbi

Svečana dodjela svjedodžbi 2022Danas je u školi održana svečana podjela završnih svjedodžbi za učenike završnih razreda i u trogodišnjim i u četverogodišnjim zanimanjima. Osim toga, uručena su i priznanja i pohvalnice učenicima svih razreda. Od škole se u ime učenika oprostio najbolji maturant generacije Matko Ćavar, a od sadašnjih maturanata se oprostio ravnatelj Zoran Galić i poželio im sreću u radu ili nastavku školovanja.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 4