Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Učenik Jan Pavić osvojio nagradu HEP-a

HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! dobio 31 učenik osnovnih i srednjih škola, među njima je i naš učenik Jan Pavić.

IMAM ŽICU! U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 29. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo. Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili izaslanik ministra znanosti i obrazovanja, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te vršiteljica dužnosti ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić.

Više...
 

Završno državno natjecanje u krosu Poreč, 27. – 28. studeni 2023. godine

Kros U vrlo jakoj konkurenciji 23 najbolje kros momčadi Hrvatske (pobjednici županijskih natjecanja) nastupili su i učenici naše škole. Mladići su osvojili 19. mjesto u državi, što je za našu malu sredinu i uvjete u kojima treniramo izvrstan rezultat. Ekipu ŠSD „TEHNIČAR“ predstavljali su sljedeći učenici: Nikola Prepolec, Roko Raguž, Roko Kronšteter i Leon Ključević. Ovim putem čestitamo našim mladićima na ostvarenim rezultatima!!!

Voditelj: Marko Hruška, prof.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2023

alt Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2023 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 49065 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 13. do 17. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika Republike Hrvatske u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i dvoje učenika Tehničke škole: Lara Kordaso (3.f) i David Peula (2.f).

Pohvaljujemo i učenike Mariju Džalto (1.f), Filipa Mihaljevića (2.f) i Jakova Peicu (2.f) koji su za 0.1 bod, nažalost, ostali bez zlatne diplome.

Više...
 

TEHNIČARI OPET PRVI – JOŠ JEDAN PLASMAN NA DRŽAVNO!!!

 AtletikaNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u atletici koje je održano dana 15. 11. 2023. na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na završnicu Državnog prvenstva koje će se održati od 10. do 12. 4. 2024. u Puli. Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Luka Barić, Zdravko Lovaković, Roko Raguž, Nikola Prepolec, Arijan Janeš, Mihael Martinaš, Marin Šarić, Mihael Heig, Leonardo Nović Ivanović i Ivan Bezjak.

Više...
 

Tehničari drugi na županijskom natjecanju uz odbojke!!!

Županijsko odbojka 2023Dana 2. 11. 2023. u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc" u Požegi je održano Županijsko natjecanje u odbojci za mladiće. Nastupilo je 6 ekipa s područja naše županije, podijeljenih u dvije skupine. Ždrijebom je odlučeno da nam protivnici u grupi budu ekipe Srednje škole Pakrac i Ekonomske škole. Nakon uvodnog i nesretnog poraza 2:1 od ekipe iz Pakraca, slijedila je pobjeda nad ekipom Ekonomske škole 2:0. Nakon što su se poklopili svi rezultati, plasirali smo se u finale, a tamo nas je čekala ekipa Gimnazije Požega.
Dečki su pružili odličan otpor i prikazali dobru igru te im ovim putem čestitamo na prikazanim znanjima i vještinama iz odbojke i na osvojenom drugom mjestu.

Više...
 

Hakatron - 3D print

Hakatron 3d printTehnička škola iz Karlovca je od 16. do 19. listopada bila domaćin aktivnosti Hakatron-3D print koja se provodila u sklopu projekta RCK Karlovac. Hakatron je okupio učenike iz 4 grada(Karlova, Požege, Ogulina i Slunja) koji su kroz radionice imali prilike steći iskustva iz 3D modeliranja i ispisivanja modela na 3D pisačima. Tijekom 3D modeliranja učenici su se susreli sa povratnim inženjerstvom odnosno procesom rekonstrukcije gotovog proizvoda. U procesu izrade dijelova trebali su na papiru izraditi skicu predmeta, alatima za mjerenje saznati njegove dimenzije te pomoću programa Fusion 360 izraditi 3D model, pripremiti ga za ispis i ispisati na 3D pisaču.
Hakatron je održan u prostorima Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac te su učenici u slobodno vrijeme imali priliku upoznati grad Karlovac i raznolikost slatkovodnih riba i bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara.

Više...
 

Krenuli smo na put do statusa međunarodne Ekoškole

altTehnička škola u Požegi krenula je s postupkom stjecanja statusa međunarodne Ekoškole. Ovaj program idealan je način za odgojno-obrazovne ustanove da krenu na smislen put ka unaprjeđenju okoliša u njihovoj ustanovi i lokalnoj zajednici, te pozitivno utječu na život mladih ljudi, njihovih obitelji, školskog osoblja i lokalnog stanovništva. Kombinirajući učenje s praktičnim iskustvima, cijeli se program izvodi prema sveobuhvatnom, participativnom pristupu koji uključuje učenike, nastavnike te lokalnu zajednicu u cjelini.

Konstituirajuća sjednica Eko-odbora Tehničke škole održana je u četvrtak, 12. listopada 2023. godine. Uz brojne nastavnike i učenike škole te tehničko i administrativno osoblje škole, sudjelovali su i predstavnici lokalne zajednice, udruga i tvrtki grada i županije.

Više...
 

MAT liga

MAT ligaMAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskog rada. Svaka ekipa se sastoji od dva člana iste generacije iz iste škole. Natjecanje ima 4 kola i odvija se online, nakon svih kola slijede ukupni rezultati i finale najboljih ekipa. Ove godine natječe se 8 600 učenika iz 370 škola. Našu školu predstavljaju učenici Edi Bojčić, Andrija Bagarić, Luka Karničnik, Nikola Smoljanović, Marko Matičević (1.F) i učenice Marija Džalto (1.F), Sara Sertić, Veronika Samaržija (4.A).

Više...
 

eTwinning projekt „Călătorie în timp” 2023.

eTwinning projekt Travel in time Tijekom rujna u školu su stigla priznanja za, već tradicionalno, sudjelovanje u međunarodnom eTwinning projektu „Călătorie în timp" (Putovanje kroz vrijeme) kojem je rumunjska srednja škola "Coriolan Brediceanu" u Lugoju glavni koordinator. U projekt je bilo uključeno 8 učenika Tehničke škole u Požegi.

Uz više rumunjskih škola i našu školu, sudjelovala je i škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Više...
 

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023Iza nas je još jedan Europski dan jezika koji, kao i svake godine, obilježavamo 26. rujna. Ovom inicijativom potičemo učenje jezika, međukulturalno razumijevanje i čuvanje bogate kulturne baštine našeg kontinenta. Kroz kviz, pjesmu i ples u pješačkoj zoni u Požegi učenici skreću pozornost na važnost stranih jezika, te kako na zabavan način možemo učiti strane jezike. Uz svoje nastavnice i nastavnika (Sanja Štimac, Kristina Šćiran, Alen Farkaš Eva Petrović, Žana Marinović) učenici su pokazali radost, veselje i veliki angažman.

Više...
 

Županijsko natjecanje u krosu – Pleternica, 28.9.2023

Županijsko Kross 2023Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u krosu, učenici naše škole u konkurenciji srednjih
škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na Državno prvenstvo koje će se održati
krajem mjeseca studenoga u Poreču, točnije 27. i 28.11.2023.
U konkurenciji šest ekipa s područja Požeško – slavonske županije naši mladići su uvjerljivo
bili najbolji, prikazali su se u najboljem izdanju i otrčali utrku za čistu peticu.
Ekipu naše škole „Tehničar" predstavljali su učenici:
Nikola Prepolec (2.mjesto), Roko Raguž (3.mjesto), Roko Kronšteter (4.mjesto), Leon
Ključević (6.mjesto) i Zdravko Lovaković (rezerva). 

Sve čestitke našim mladićima i puno uspjeha na Državnom natjecanju! 

Marko Hruška, prof.

Više...
 

Tehnička škola u posjetu „Opus areni“ u Osijeku

Posjet OsijekuDana 22.09.2023. učenici Tehničke škole, u pratnji profesora Antonia Gazilja i Tomislava Markovića, otputovali su u posjetu gradu Osijeku. Obišli smo kulturne, povijesne i vjerske znamenitosti Grada na Dravi.

Posjetili smo uži centar Osijeka, obišli konkatedralu Sv. Petra i Pavla, odali počast Domovinskom ratu kraj poznate instalacije „Crveni Fićo“, posjetili smo i povijesnu Tvrđu, prošetali pješačkim mostom preko Drave. Na kraju dana, u predvečerje, otišli smo na nogometni stadion „Opus arenu“, najljepši i najmoderniji stadion u Hrvatskoj i gledali nogometnu utakmicu NK Osijek - NK Varaždin.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 5