Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Our city from your eyes

Atmosfera na prvom radnom sastankuVeć nekoliko dana glavna vijest na školi je provedba europskog projekta i u sklopu njega posjet Talijanskih učenika i nastavnika našoj školi. Riječ je o bilateralnom partnerstvu dvaju tehničkih škola, iz Požegi te iz Barlette u južnoj Italiji pod nazivom "Our city from your eyes". Projekt se izvodi unutar programa Comenius.

Više...
 

Profesori u Portugalu

Profesori u PortugaluU periodu od 29.09.2013. do 06.10.2013. troje nastavnika Tehničke škole iz Požege te po jedna osoba iz partnerskih ustanova Unius d.o.o. i Color Emajl d.o.o. boravili su u portugalskom gradu Braga na stručnom usavršavanju iz tematike CNC obrade metala , Rapid Prototyping-u i CAD/CAM postupaka modeliranja.

Stručno usavršavanje ostvareno je uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU kroz projekt mobilnosti Leonardo da Vinci potprogram VETPRO.

Više...
 

UNOMEHANU

Tehnička škola Požega se kao nositelj prijavila na projekt mobilnosti učenika(IVT) na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU, u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, potprogram Leonardo da Vinci. Posrednička agencija, Zavod Didona iz Ljubljane, je prihvatila biti partner u projektu. 

Agencija je prihvatila projekt imena:“STJECANJE KOMPETENCIJA U PODRUČJU UPRAVLJANJA, NADZORA I ODRŽAVANJA MEHATRONIČKIH UREĐAJA I NUMERIČKI UPRAVLJANIH ALATNIH STROJEVA(NUAS-a)“. Za organizaciju i provedbu projekta mobilnosti Tehničkoj škola Požega je Agencija  odobrila financijska sredstva u iznosu od 26.338,00 €. Na mobilnost u Ljubljanu,  od 13.10.2013. do 27.10.2013., će poći 16 učenika Tehničke škole Požega(8 računalnih tehničara za strojarstvo i 8 tehničara za mehatroniku), te 2 nastavnika u pratnji.

Više...
 

EU projekt Leonardo da Vinci 2012./2013.

                                       

Tehnička škola Požega prijavila se na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU za Program cjeloživotnog učenja, potprogram Leonardo da Vinci.

Tehnička škola Požega se kao nositelj projekta sa svojim partnerima Unius d.o.o. i Color d.o.o. iz Požege i posredničkom agencijom BRAGA MOBILITY OPEN iz Portugala, prijavila na natječaj Agencije za potprogram LdV – Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VETPRO) sa projektom ''RAZVOJ I PRIMJENA CAD/CAM, RAPID PROTOTYPING I CNC TEHNOLOGIJE U POSTUPCIMA KONSTRUIRANJA''.

Prijavljeni projekt pozitivno je ocijenjen i kao takav prihvaćen od strane Agencije koja mu je odobrila financijsku potporu u iznosu 7.425,00 EUR-a.

U okviru projekta osim kulturoloških, pedagoških i jezičnih priprema biti će ostvarena mobilnost 5 nastavnika u portugalskim proizvodnim poduzećima, obrtnim radionicama i obrazovnim ustanovama u trajanju od 7 dana u periodu od 29.09.2013. do 06.10.2013.

Cilj projekta je:

Usvajanje znanja iz novih tehnologija, novih načina konstruiranja i njihova implementacija u nastavni plan i program kroz stvaranje novih kurikuluma.

Specifični ciljevi su:
- proširiti i nadograditi praktička i teoretska znanja, vještine i sposobnosti nastavnika u CNC-u, CAD/CAM-u i Rapid Prototyping tehnologiji
- stvoriti inovativne metode rada
- poboljšati školski kurikulum
- promatrati i analizirati metodički pristup nastavi u zemlji domaćina
- koristiti nove vještine povezivanja predmeta istog obrazovnog područja
- proširiti socijalne i jezične kompetencije sudionika mobilnosti

Zoran Galić, voditelj projekta

 

Tehničkoj školi odobreni projekti mobilnosti

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg projekta mobilnosti nastavnika u Veliku Britaniju, ove godine Tehnička škola Požega ponovno dobiva pozitivne odgovore na svoje projekte.

Tehničkoj školi u Požegi Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je dva projekta. Prvi projekt pod voditeljstvom prof. Denisa Smojvira osigurat će stručnu praksu za 16 učenika zanimanja tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo te dva nastavnika u pratnji. Stručna praksa obavljat će se tijekom dva tjedna ove godine u listopadu u susjednoj Sloveniji, s ciljem stjecanja novih vještina programiranja i upravljanja numerički upravljanim alatnim strojevima.

Drugi projekt pod voditeljstvom prof. Zorana Galića, osigurat će stručno usavršavanje u Portugalu za 5 nastavnika Tehničke škole u vremenu od 29.09. do 06.10.2013.

Cilj projekta je steći nove kompetencije iz područja razvoja i primjene Cad/Cam-a, Rapid Prototyping-a i CNC tehnologije u postupcima konstruiranja.

Oba projekta u potpunosti su financirana su od strane Agencije u iznosima od 26.338,00 € i 7.425,00 €.
Isto tako nadamo se da će i ostala tri projekta, za koje čekamo rezultate natječaja, biti jednako uspješni.

 

Iskustvo iz Velike Britanije

U periodu od 14. do 21.10.2012. 13 nastavnika iz Tehničke škole te dvoje nastavnika iz partnerske, Poljoprivredno – prehrambene škole boravili su 7 dana u Velikoj Britaniji kako bi se upoznali s metodama i tehnikama rada u britanskim školama u okviru projekta mobilnosti Leonardo da Vinci potprogram VETPRO.

Više...
 

Prezentacija programa za cjeloživotno učenje

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Tehničkom školom Požega 24.09.2012. održala je prezentaciju programa cjeloživotnog učenja, potprograme Comenius namjenjen predškolskom odgoju i školskom obrazovanju i Leonardo da Vinci namijenjen strukovnom obrazovanju.

Cilj programa za cjeloživotno učenje je stvoriti napredno društvo znanja, održivi ekonomski razvoj, veći broj kvalitetnijih poslova te jaču društvenu koheziju u Europskoj Uniji. Program potiče suradnju obrazovnih institucija širom Europe, mobilnost sudionika obrazovnog procesa, razvijanja tolerancije i multikulturalnosti, a istovremeno i priprema sudionike za uspješno sudjelovanje na europskom tržištu rada.

Samoj prezentaciji prisustvovalo je 70-tak posjetitelja iz obrazovnih institucija Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, na kojoj se osim predstavljanja programa moglo čuti i nekoliko primjera dobre prakse.

 

EU projekt Leonardo da Vinci

                                                    

Tehnička škola Požega prijavila se na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU za Program cjeloživotnog učenja, potprogram Leonardo da Vinci.

Tehnička škola Požega se kao nositelj projekta sa svojim partnerima Poljoprivredno-prehrambenom školom iz Požege i posredničkom agencijom EuroPartnership Agency iz Plymoutha iz Velike Britanije prijavila na natječaj Agencije za potprogram LdV – Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VETPRO) sa projektom ''Poboljšanja i usporedba postojećih metoda poučavanja sa metodama poučavanja u Velikoj Britaniji''.

Prijavljeni projekt pozitivno je ocijenjen kao četvrti projekt između 20 prijavljenih te kao takav prihvaćen od strane Agencije koja mu je odobrila financijsku potporu u iznosu 31.485,00 EUR-a.

U okviru projekta osim kulturoloških, pedagoških i jezičnih priprema biti će ostvarena mobilnost 15 nastavnika britanskom obrazovnom sustavu u trajanju od 7 dana u periodu od 14.10. 2012. do 21.10.2012.

Cilj projekta je:

Upoznati inovativne metode rada u odvijanju nastavnog procesa u srednjim školama u Velikoj Britaniji, primjenom kojih bi se poboljšala kvaliteta nastavnih procesa i kurikuluma u školama dionicima ovog projekta.

Zoran Galić, voditelj projekta

 
Stranica 13 od 13