Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Erasmus+ KA122 projekt „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“

ka122Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je krajem svibnja 2023. godine Tehničkoj školi u Požegi Erasmus+ KA122 projekt mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“.

Osam učenika iz naše škole od 11. do 15. prosinca 2023. godine pet dana će provesti učeći zajedno s vršnjacima u Rumunjskoj u školi Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” u gradu Lugoj. Osam učenika škole u 2024. godini upoznati će svoje vršnjake u Estoniji (Kanepi Gymnasium).

Pet nastavnika škole sudjelovati će na mobilnosti nastavnika kroz pet različitih tečajeva strukturiranih i planiranih za Erasmus+ KA122 projekte u zemljama EU.

Za projekt su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 27.133,00 EUR.

Više...
 

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

ERASMUS+ Natječaj za školsku godinu 2023./2024.

Poštovani učenici i nastavnici, u tijeku su prijave za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, KA 121 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Prva mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Frankfurtu(Republika Njemačka) od 12.11. do 25.11.2023.
Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 10 učenika zanimanja: elektroinstalater(4), automehatroničar(3) i autolimar(3).

Druga mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Bragi(Portugal) od 02.03. do 16.03.2024.
Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 14 učenika zanimanja: automehatroničar(4), CNC operater(2), strojarski računalni tehničar(4) i tehničar za mehatroniku(4).  

Više...
 

Završna mobilnost za školsku godinu 2022./2023.

Završna mobilnost u Bragu19 učenika, 3 nastavnika na praćenju rada i 2 nastavnika u pratnji učenika je sudjelovalo na trećoj mobilnosti ovogodišnjeg KA121 Erasmus+ projekta. Mobilnost je održana u portugalskoj Bragi od 18.03. do 01.04.2023. Učenici i nastavnici su obavljali praksu u industrijskim poduzećima koja su smještena u industrijskim zonama Brage. Braga je grad s više od 250000 stanovnika i vrlo gustim prometom tako da su naši učenici imali organizirani prijevoz od hotela do poduzeća. Organizacija mobilnosti je bila na zavidnom nivou, tako da samo pohvale možemo uputiti našem domaćinu.

Više...
 

Pripreme za treću mobilnost KA121 Erasmus+ projekta

priprememobilnost2023Ovaj tjedan ćemo završiti pripreme za treću mobilnost u školskoj godini 2022./2023. Za mobilnost koju ćemo realizirati u Bragi(Portugal) se prijavilo 50 učenika iz 6 zanimanja: Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo, Strojarski računalni tehničar, Autoelektričar, Autolimar i Automehatroničar.
Nakon provedenog natječaja, projektni tim je odabrao 19 najboljih učenika prema uspjehu i vladanju. Učenici su vrlo redovito i aktivno sudjelovali u jezičnim, stručno-pedagoškim i kulturološkim pripremama.

Više...
 

Ljestvica poretka za mobilnost u Bragu

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za treću mobilnost u Bragu se prijavilo 47 učenika, a planirano je da na
mobilnost pođe 17 učenika iz sljedećih zanimanja:

 • Tehničar za mehatroniku – 3 učenika,
 • Strojarski računalni tehničar - 3 učenika,
 • Tehničar za računalstvo - 3 učenika
 • Automehatroničar – 3 učenika
 • Autolimar – 3 učenika
 • Autoelektričar – 2 učenika
Više...
 

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Velenje

Mobilnost u VelenjeUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali mobilnost u Velenje. Ovo je bila druga od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 15.01. do 28.01.2023., a sudjelovalo je 12 učenika, 2 nastavnika u pratnji i 2 nastavnika na praćenju rada.
Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja automehanike, računalstva(VR-a), programiranja industrijskih robota i aditivnih tehnologija, tj.ispisa različitih predmeta na 3D pisaču.
Domaćin našim učenicima i nastavnicima je bio Šolski center Velenje. Šolski center Velenje broji više od 1700 učenika koji pohađaju 5 različitih škola. Ovdje svakako treba istaknuti njihove praktikume koji se nalaze 3 km od centra grada, a izrađeni su i opremljeni zbog stjecanja praktičnih znanja učenika centra.

Više...
 

TESLA ocijenjen kao uspješan projekt dobre prakse

altTrogodišnji Erasmus+ KA2 projekt školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities" (TESLA) kojem je Tehnička škola u Požegi bila koordinator trajao je od 2019. do 2022. godine.
Analizom završnog izvješća, Agencija za mobilnost i programe EU utvrdila je da je aktivnost provedena uspješno te je ocijenjena s ukupno 95/100 boda. Ukupan odobreni iznos financijske potpore iznosi 28.840,00 EUR.

U projektu su sudjelovale škole:

 • Tehnička škola, Hrvatska, Požega (koordinator)
 • Kanepi Gümnaasium, Estonija, Kanepi
 • Gimnazija „Coriolan Brediceanu", Rumunjska, Lugoj
 • BHAK/BHAS Linz International Business School, Austrija
Više...
 

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Škofja Loki

Mobilnost u Škofja LokuUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali prvu mobilnost u projektnom ciklusu 2022./2023. mobilnost učenika Tehničke škole u Škofja Loki. Ovo je bila prva od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 06.11. do 19.11.2022., a sudjelovalo je 11 učenika, 1 nastavnik u pratnji i 1 nastavnik na praćenju rada.

Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja elektropneumatike, programiranja PLC-a te mobilnih i industrijskih robota. Učenici su nakon početnih teškoća vrlo brzo shvatili na koji način je moguće rješavati zadatke, tako da su kako je vrijeme odmicalo uspješno rješavali sve kompliciranije zadatke. Učenici su u drugom tjednu mobilnosti proširili zadatke koji su programirali prvi tjedan i radili na višoj razini u programima Cypro i CyBroMiniScada. Posljednja dva radna dana mobilnosti su programirali mobilne LOGO RTC robote.

Više...
 
Stranica 2 od 13