Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

Poštovani učenici i nastavnici, u tijeku je postupak prijave za sudjelovanje u trećoj mobilnosti u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Treća mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Bragi(Portugal). Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 17 učenika 3. i 4.razreda zanimanja: Tehničar za računalstvo, Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar, te 2. i 3. razreda Automehatroničar i Autoelektričar. U pratnji učenika će biti 2 nastavnika. Termin održavanja mobilnosti je od 18.03. do 01.04.2023. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu praksu iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf)Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf 195 Kb
Download this file (Suglasnost_roditelja.docx)Suglasnost_roditelja.docx 79 Kb
Više...
 

Ljestvica poretka za mobilnost u Velenje

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za drugu mobilnost u Velenje se prijavilo 18 učenika, a planirano je da na mobilnost pođe 12 učenika iz sljedećih zanimanja:

  • Tehničar za mehatroniku - 2 učenika,
  • Strojarski računalni tehničar - 2 učenika,
  • Tehničar za računalstvo - 4 učenika,
  • Automehatroničar – 4 učenika.
Više...
 

Trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima"

Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaeU Tuheljskim Toplicama od 21. do 25. studenoga 2022. u hotelu Well održan je trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Na treningu je sudjelovalo 24 predstavnika raznih organizacija koje planiraju prijaviti Erasmus+ KA2 projekt (partnerstva za suradnju), imaju iskustva u međunarodnim projektima i/ili planiraju proširiti svoje aktivnosti i na međunarodnu razinu, imaju iskustvo i/ili motivaciju za rad na prioritetu Erasmus+ programa: okoliš i borba protiv klimatskih promjena te planiraju raditi na jačanju svojih kapaciteta. Među sudionicima bila je profesorica Marina Mirković.

Više...
 

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

Poštovani učenici, u tijeku se prijave učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Druga mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Republici Sloveniji, u gradu Velenje. Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 12 učenika 3. i 4.razreda zanimanja: Tehničar za računalstvo, Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar i Automehatroničar. U pratnji učenika će biti 1 nastavnik. Termin održavanja mobilnosti je od 15.01. do 28.01.2023. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu praksu iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima. Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/ytLaJkgvVb
Prijaviti se možete do utorka, 06.12.2022., do 20.00 sati.

Učenici dobivaju financijsku potporu tijekom mobilnosti koja pokriva troškove putovanja (prijevoz autobusom i/ili vlakom), smještaj i prehranu. Za učenike je također osiguran džeparac koji će pokriti tekuće troškove učenika. Dakle, učenicima je mobilnost u cijelosti
financirana, te učenici i njihovi roditelji ne snose nikakve troškove. Kriteriji za odabir učenika detaljno su opisani u dokumentu: „Kriterij_za_izbor_ucenika.pdf“, koji je privitak ovom
javnom pozivu. Poštovane kolegice i kolege nastavnici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na mobilnosti Erasmus+ projekta učenika koja će se održati u Velenju od 15.01. do 28.01.2023 Iskoristite priliku i prijavite se kao nastavnik u pratnji učenika ili za praćenje rada(job shadowing). Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/2nNhVMfNS5
Prijaviti se možete do subote, 10.12.2022., do 20.00 sati.
Želimo Vam puno sreće i uspjeha.

Denis Smojvir, univ.spec.mech.
Koordinator projekta

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf)Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf 195 Kb
Download this file (Suglasnost_roditelja.docx)Suglasnost_roditelja.docx 79 Kb
 

Kontaktni seminar na Cipru

S Cipra Kontaktni seminar pod nazivom „Estimating the budget for the implementation of a proposal for a Partnership for Cooperation“ održan je na Cipru u gradu Paphos od 1. do 4. studenoga 2022. godine u organizaciji ciparske nacionalne Erasmus+ agencije.

Na seminaru je sudjelovalo 70 sudionika iz 17 zemalja (Slovenija, Estonija, Belgija, Poljska, Njemačka, Švedska, Danska, Republika Sjeverna Makedonija, Luksemburg, Hrvatska, Austrija, Latvija, Češka, Litva, Grčka, Irska i Cipar).

Iz Hrvatske su sudjelovali:

  • Ksenija Žarković (Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi) za područje odgoja i općeg obrazovanja
  • Marina Mirković (Tehnička škola, Požega) za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • Karlo Zdunić (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Rijeka) za područje obrazovanja odraslih.
Više...
 

Ljestvica poretka nastavnika za mobilnost u Škofja Loku

 

Ljestvica poretka

 

Posjet MakerFaire-u u Rimu

MakerFaire u RimuKao predstavnici Tehničke škole iz Požege u aktivnosti studijskog putovanja tijekom kojeg su 7.10.2022. godine posjetili MakerFaire u Rimu sudjelovali su učenik Marsel Ptičar iz 4.a razreda i nastavnica strojarske grupe predmeta Biljana Radišić. Aktivnost se provodila u sklopu projekta RCK/Slavonika 5.1. koji provodi Tehnička škola iz Slavonskog Broda uz partnere iz cijele Slavonije. Uz predstavnike naše škole na putovanju su bili učenici i nastavnici iz još 8 strukovnih škola iz Slavonije.

Više...
 

Priprema za prvu mobilnost KA1 projekta za školsku godinu 2022./2023.

Pripreme za Škofja LokuNakon uspješno odrađenih aktivnosti u projektima mobilnosti za školsku godinu 2021./2022., okrećemo se novim izazovima i pripremamo nove mobilnosti. Odmah nakon provedenog natječaja započeli smo pripreme za prvu od planirane tri mobilnosti u ovoj školskoj godini.
Prvu mobilnost ćemo realizirati u gradu Škofja Loka od 06.11. do 19.11.2022. Mobilnost će ostvariti 11 učenika sljedećih zanimanja: Tehničar za mehatroniku(4 učenika), Elektrotehničar(4 učenika) i Strojarski računalni tehničar(3 učenika). S učenicima će kontinuirano biti 1 nastavnik u pratnji, a mobilnost će ostvariti 1 nastavnik na praćenju rada.

Više...
 
Stranica 3 od 13