Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Učenički ćošak

Učenički radovi

Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!!

Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!! Dana 19. lipnja 2023. učenici 2.F razreda tehničara za računalstvo, u holu škole predstavili su školski projekt “Eco IT Lab – popravi, ne bacaj !!!” pod vodstvom profesora Tomislava Živkovića i Marka Paliana.

Cilj projekta je podizanje svijesti kod učenika o ekološkom zbrinjavanju elektroničkog otpada te mogućnostima popravka elektroničkih dijelova. Brzim razvojem tehnologije i pristupačnim cijenama novih komponenti, često se pokvareni hardver ne pokušava popraviti nego se zamijeni novim. Tada se javlja problem ekološkog i pravilnog zbrinjavanja elektroničkog otpada.

U projektu su dane smjernice za zbrinjavanje elektroničkog otpada i simulirana 3 kvara na računalnom hardveru koje su svi učenici naše škole mogli pokušati otkloniti uz pomoć učenika 2.F razreda.

Više...
 

Dan broja Pi 14.3.

Dan broja Pi 14.3. Kao i svake godine naši učenici su obilježili dan broja Pi raznim aktivnostima. Učenici 4.f s prof. Karolinom Kraljević Malvić umjesto s derivacijama danas su se bavili proučavanjem broja Pi i zanimljivostima vezanim uz njega. Svake godine otkrijemo nešto zanimljivo i novo povezano s brojem Pi. Na kraju su pokazali i svoju kreativnost izradom plakata te uredili učionicu i hol škole. Bilo je zanimljivo i poučno te su dva sata matematike brzo proletjela.

Više...
 

Sportaš godine - Mirko Soldo

Sportaš godineI ove godine, kao i prethodnih, Nastavničko vijeće Tehničke škole Požega proglasilo je sportaša godine. To je Mirko Soldo, učenik 3.e razreda, elektrotehničar. Mirko je sudjelovao na državnom natjecanju u krosu, te sa nogometnom ekipom Tehničke škole osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju u nogometu.
Porazgovarali smo s njim i evo što nam je otkrio o sebi.

Više...
 

Međunarodni dan srednjoškolaca

Dan srednjoškolacaOve se godine po prvi puta, 17. studenoga 2015. u Glazbenoj školi, obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca u organizaciji Vijeća učenika Požeško - slavonske županije. Jedna od organizatora je bila i naša maturantica Petra Miškulin iz 4.F razreda. Kako i sama kaže, pripreme su bile zahtjevne, ali zajedničkim idejama, trudom i radom, manifestacija se održala i pokupila samo pozitivne komentare. Ovaj su događaj popratili učenici svih srednjih škola u županiji, a njih se najviše dojmio bogat program - debata aktualnih tema, 2 koncerta učenika Glazbene škole, dramski isječci te izložba fotografija. Ovim putem čestitamo Vijeću učenika Požeško - slavonske županije na uspjehu te se nadamo da će obilježavanje dana svakog srednjoškolca prijeći u tradiciju.
Autor fotografija je naš učenik Jan Jurković iz 3.B razreda (fotografije u prilogu).

Više...
 

Aureus Mons

aureusmonsAureus Mons je ovogodišnji projekt i rad učenika na WebGrupi Tehničke škole u partnerstvu s timom sa susjedne Obrtničke škole. Kao i prošle godine, odobren nam je projekt na natječaju Ministarstva turizma RH "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam".
Rad je naravno web stranica, a namjena joj je promocija planinarskih i biciklističkih staza Požege i okolice.  Nastojali smo da te staze predstavimo na malo neuobičajen i zanimljiv način, a koliko smo u tome uspjeli – provjerite sami.
Osim prezentacijskog dijela, stranica nudi i mogućnost učlanjenja i dijeljenja vlastitih postignuća na našim stazama pa vas očekujemo da se provezete i prošetate s nama na www.aureusmons.org

Više...
 

Više od maturalnog rada

Da školski radovi i školskie zadaće ne moraju uvijek biti dosadni i suhoparni odlučili su nam pokazati dečki iz sad već bivšeg 4.B - tehničari za mehatroniku. Predstavljamo vam ovdje njihov maturalni rad - odnosno rad kojeg su radili u sklopu redovne nastave i pod vodstvom mentora Hrvoja Kalafatića. Riječ je o računalnoj igri, trailer možete pogledati na YouTube stranici, a cijelu igru možete besplatno preuzeti sa adrese:

http://tinyurl.com/pathsofmadness

U izradi je sudjelovao gotovo cijeli razred, a najviše su doprinijeli Zdenka Kosina, Andrej Aleksić, Zaharije Barić, Antonio Bartošak i Daniel Papić.