Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Info

Info

e-Dnevnik u Tehničkoj školi

e-dnevnik naljepnicaOd ove školske godine klasični „papirnati“ dnevnici odlaze u povijest, dok će ih zamijeniti školski dnevnik u digitalnom obliku, tzv. e-Dnevnik.  
Tijekom prošle školske godine obavljene su pripreme za prelazak na novi sustav rada. Održane su edukacije nastavnika te su ispunjeni svi  tehnički preduvjeti kako bi se rad neometano izvodio.
Koordinator za uvođenje e-Dnevnika je profesor Hrvoje Mikolčević.

Više...
 

Školska radionica

U radioniciPraktična nastava je od vrlo velike važnosti u obrazovanju obrtničkih, ali i tehničarskih zanimanja. Praktičnu nastavu za obrtnička zanimanja i radioničke vježbe u tehničarskim zanimanjima škola organizira i izvodi u svojoj školskoj radionici i obrtničkim radionicama.

U školskoj radionici praktičnu nastavu za prvu godinu obrtničkih zanimanja izvode stručni učitelji uz pomoć suradnika u nastavi. Praktična nastava u drugoj i trećoj godini obrtničkih zanimanja za strojobravara i tokara izvodi se u posebno opremljenim dijelovima školske radionice. Učenici strojobravarskog zanimanja praktičnu nastavu izvode uz pomoć kvalificiranih i pedagoško obrazovanih suradnika u nastavi.

Više...
 

Učionice i oprema

Škola neprestano ulaže u svoj učionički prostor i opremu kako bi nastavu učinila što kvalitetnijom i boljom. U prošle dvije godine uređeno je nekoliko novih učionica, velik dio školskog prostora je obnovljen, a nabavljeno je i dosta novih instrumenata i nastavnih pomagala.

Više...
 

Gdje se nalazimo

Požega je gradić sa otprilike 25 tisuća stanovnika smješten na sjeveroistoku Hrvatske, u zapadnom dijelu Slavonije. Iako nije velik, to je grad sa dugom povijesnom i kulturnom tradicijom.
Ponovnim ustrojem županija, Požega je postala sjedištem Požeško - slavonske županije, čime je vrednovana njena povijesna uloga, ali i današnji značaj u ovom dijelu Hrvatske.

Više...
 

Povijest škole

Strukovno obrazovanje mladeži u Požegi ima dugu tradiciju, a samostalna Šegrtska škola osnovana je 1881. godine. Nakon drugog svjetskog rata, od 1947. godine škola nosi naziv Škola za učenike u privredi, a od 1974. godine radi kao srednja škola sa metalskim, građevinskim i elektro usmjerenjem.

Više...