Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Info Školska radionica

Školska radionica

U radioniciPraktična nastava je od vrlo velike važnosti u obrazovanju obrtničkih, ali i tehničarskih zanimanja. Praktičnu nastavu za obrtnička zanimanja i radioničke vježbe u tehničarskim zanimanjima škola organizira i izvodi u svojoj školskoj radionici i obrtničkim radionicama.

U školskoj radionici praktičnu nastavu za prvu godinu obrtničkih zanimanja izvode stručni učitelji uz pomoć suradnika u nastavi. Praktična nastava u drugoj i trećoj godini obrtničkih zanimanja za strojobravara i tokara izvodi se u posebno opremljenim dijelovima školske radionice. Učenici strojobravarskog zanimanja praktičnu nastavu izvode uz pomoć kvalificiranih i pedagoško obrazovanih suradnika u nastavi.

U toku izvođenja praktične nastave učenici izrađuju usvojene proizvode i pružaju najraznovrsnije usluge trećim osobama.

Rad u radionici

Drugi dio školske radionice je strojna obrada, koja raspolaže sa šest univerzalnih tokarskih strojeva, tri univerzalne glodalice, dvije kratkohodne blanjalice, stupnim bušilicama i prešama.

U strojnoj obradi učenici uz pomoć kvalificiranih i pedagoško obrazovanih suradnika u nastavi pružaju raznovrsne tokarske i glodačke usluge i proizvode potrebne strojne elemente.

Rad u radionici

U svom dugogodišnjem radu školska radionica uspješno je usvojila proizvodnju kvalitetnih mlinova čekićara za mljevenje žitarica, kružnih pila (cirkulara) za rezanje drva kao i blanjalica za drvo. Radionica u svako vrijeme nudi i sve rezervne dijelove za svoje proizvode, te održavanje i izradu dijelova za druge slične proizvode. Izrađuje sve vrste sita za mlinove, čekiće za mlinove, vratila i osovine svih vrsta, izrađuje kućišta ležaja, zupčanika i lančanika i svih ostalih elemenata mehaničkih prenosnika. U školskoj radionici možete kupiti ili po želji naručiti izradu elektromotornih pecala za pečenke, topova za kobasice, sve vrste šarnira za vrata i prozore, izradu građevinske bravarije, vrata, prozora, nadstrešnica, kapija, ograda, polica itd.

Pored izvođenja praktične nastave, u školskoj radionici izvode se i radioničke vježbe za strojarske tehničare i elektrotehničare.

Radioničke vježbe izvode stručni učitelji u opremljenim i specijaliziranim učionicama gdje učenici teoretska znanja primjenjuju u praksi.

Pogledajte galeriju s proizvodima naše školske radionice.