Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Info e-Dnevnik u Tehničkoj školi

e-Dnevnik u Tehničkoj školi

e-dnevnik naljepnicaOd ove školske godine klasični „papirnati“ dnevnici odlaze u povijest, dok će ih zamijeniti školski dnevnik u digitalnom obliku, tzv. e-Dnevnik.  
Tijekom prošle školske godine obavljene su pripreme za prelazak na novi sustav rada. Održane su edukacije nastavnika te su ispunjeni svi  tehnički preduvjeti kako bi se rad neometano izvodio.
Koordinator za uvođenje e-Dnevnika je profesor Hrvoje Mikolčević.


E-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku.
Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).
Uz postojeće funkcionalnosti koje sada ima razredna knjiga u papirnatom obliku, aplikacija ima i dodanu vrijednost kroz sustav izvještaja koji omogućavaju analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji se pripremaju za sjednice nastavničkog vijeća. Na brz, jednostavan i pouzdan način razrednicima, nastavnicima i ravnateljima na ovaj se način omogućuje izrada različitih izvještaja o ocjenama i izostancima.
Uspostavljen je i sustav obavještavanja roditelja o izostancima djece, tako da roditelji čije je dijete izostalo prethodnog dana, dobiju e-mail s informacijom s kojeg sata je dijete izostalo te zamolbu da se jave razredniku u terminu za informacije.
Izrađena je i aplikacija e-Dnevnik za učenike koja omogućava učenicima pregled ocjena, bilješki, izostanaka, lektira te raspored pisanih zadaća, koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.