Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Pripreme za mobilnost u Frankfurt

Pripreme za mobilnost u Frankfurt

Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023Ovaj tjedan privodimo kraju pripreme za prvu mobilnost učenika i nastavnika u školskoj godini 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu će sudjelovati 10 učenika, 2 nastavnika u pratnji te 2 nastavnika na praćenju rada. Promjena u odnosu na prijašnje mobilnosti je da sudjeluju samo učenici trogodišnjih zanimanja naše škole: 4 elektroinstalater, te po 3 autolimara i automehatroničara. Ovom prilikom bih želio pohvaliti učenike jer su bili vrlo redoviti na pripremama unatoč činjenici da smo pripreme održavali subotom. Neki od njih nemaju redovitu liniju javnog prijevoza subotom tako da su ih roditelji dovozili u školu. Pripreme iz engleskog jezika je održala prof.Štimac, a učenici su određene zadatke iz engleskog jezika samostalno rješavali doma na platformi EU academy.

Sukladno ciljevima i ishodima učenja koje će učenici usvajati za vrijeme mobilnosti, prilagodili smo sadržaj stručno-pedagoških i kulturoloških priprema. Učenici su tijekom priprema za mobilnost samostalno izrađivali prezentacije iz područja: automehatronike, autolimarije, električnih instalacija te kulturnih znamenitosti Frankfurta. Prezentacije su zatim predstavili ostalima sudionicima mobilnosti na pripremama.
Danas smo održali roditeljski sastanak i upoznali roditelje sa svim detaljima mobilnosti: putovanja, smještaja, kulturoloških aktivnost, organizacije i provedbe mobilnosti.
Učenici i nastavnici će praktični dio mobilnosti obavljati u poduzećima i radionicama. Nakon odrađenih priprema učenici spremni dočekuju odlazak na mobilnost koja će trajati do 12.11.2023. do 25.11.2023. Vjerujemo kako će ova mobilnost, kao i sve dosadašnje, biti uspješna i da će polaznici uspjeti ispuniti planirane ishode učenja.

Dio atmosfere s pripremama i roditeljskog sastanka možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023 Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023