Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Hakatron - 3D print

Hakatron - 3D print

Hakatron 3d printTehnička škola iz Karlovca je od 16. do 19. listopada bila domaćin aktivnosti Hakatron-3D print koja se provodila u sklopu projekta RCK Karlovac. Hakatron je okupio učenike iz 4 grada(Karlova, Požege, Ogulina i Slunja) koji su kroz radionice imali prilike steći iskustva iz 3D modeliranja i ispisivanja modela na 3D pisačima. Tijekom 3D modeliranja učenici su se susreli sa povratnim inženjerstvom odnosno procesom rekonstrukcije gotovog proizvoda. U procesu izrade dijelova trebali su na papiru izraditi skicu predmeta, alatima za mjerenje saznati njegove dimenzije te pomoću programa Fusion 360 izraditi 3D model, pripremiti ga za ispis i ispisati na 3D pisaču.
Hakatron je održan u prostorima Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac te su učenici u slobodno vrijeme imali priliku upoznati grad Karlovac i raznolikost slatkovodnih riba i bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara.

Radionice su uz edukacijski imale i natjecateljski karakter te su sa naše škole u sudjelovale 3 ekipe. Prva ekipa u sastavu Leon Krpan(4.A), Ivan Čajka(4.A) i Anamarija Piščević(2.A) osvojila je drugo mjesto, a imala je zadatak prema uzorku stvarnog dijela izraditi zamjenski model nosaca ručice za trimer. Druga ekipa u sastavu Sara Sertić(4.A), Marko Varela(3.A), Karlo Skeleđija(3.A) i Leonardo Jurišić(2.A) osvojila je prvo mjesto, a imala je zadatak prema uzorku stvarnog dijela izraditi zamjenski model ručice za trimer. Treća ekipa u sastavu Veronika Samardžija(4.A), Andrija Ament(3.A), Matej Zec i Luka Jazvić(2.A) osvojila je četvrto mjesto, a imala je zadatak prema uzorku jednokrakog noža za trimer osmisliti i izraditi dvokraki noža za trimer.

Tijekom ovih radionica naši su se učenici po prvi put susreli sa programom Fusion 360 za 3D modeliranje i programskim alatima raspoloživih 3D pisača. Zbog toga smo vrlo ponosni na njihove rezultate i snalažljivost u novim prilikama.
Uz učenika u Karlovcu su kao nastavnici u pratnji i mentori bili nastavnici Zoran Đurina i Biljana Radišić.

Hakatron 3d print Hakatron 3d print Hakatron 3d print