Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Pripreme za treću mobilnost KA121 Erasmus+ projekta

Pripreme za treću mobilnost KA121 Erasmus+ projekta

priprememobilnost2023Ovaj tjedan ćemo završiti pripreme za treću mobilnost u školskoj godini 2022./2023. Za mobilnost koju ćemo realizirati u Bragi(Portugal) se prijavilo 50 učenika iz 6 zanimanja: Tehničar za mehatroniku, Tehničar za računalstvo, Strojarski računalni tehničar, Autoelektričar, Autolimar i Automehatroničar.
Nakon provedenog natječaja, projektni tim je odabrao 19 najboljih učenika prema uspjehu i vladanju. Učenici su vrlo redovito i aktivno sudjelovali u jezičnim, stručno-pedagoškim i kulturološkim pripremama.

 

 

priprememobilnost2023Pripreme iz engleskog jezika, osim u školi sa prof.Štimac, učenici su samostalno provodili kod kuće na platformi EU academy. Sukladno ciljevima i ishodima učenja koje će učenici usvajati za vrijeme mobilnosti, prilagodili smo sadržaj stručno-pedagoških i kulturoloških priprema. Učenici su za pripreme samostalno izrađivali prezentacije iz: automehatronike, autolimarije, programiranja, robotike, CNC-a i industrijske automatizacije.
Za sate kulturoloških priprema smo zajedno s učenicima pripremili prezentacije, a teme su bile: Portugal, Braga, Porto, crkve u Bragi, mostovi Porta i poznate ličnosti Portugala.

Nakon odrađenih priprema učenici spremni dočekuju odlazak na mobilnost koja će trajati do 18.03.2023. do 01.04.2023. Dio atmosfere s pripremama možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

priprememobilnost2023priprememobilnost2023priprememobilnost2023priprememobilnost2023priprememobilnost2023

Denis Smojvir, univ.spec.mech.
Koordinator projekta