Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Velenje

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Velenje

Mobilnost u VelenjeUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali mobilnost u Velenje. Ovo je bila druga od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 15.01. do 28.01.2023., a sudjelovalo je 12 učenika, 2 nastavnika u pratnji i 2 nastavnika na praćenju rada.
Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja automehanike, računalstva(VR-a), programiranja industrijskih robota i aditivnih tehnologija, tj.ispisa različitih predmeta na 3D pisaču.
Domaćin našim učenicima i nastavnicima je bio Šolski center Velenje. Šolski center Velenje broji više od 1700 učenika koji pohađaju 5 različitih škola. Ovdje svakako treba istaknuti njihove praktikume koji se nalaze 3 km od centra grada, a izrađeni su i opremljeni zbog stjecanja praktičnih znanja učenika centra.

Naši učenici su bili podijeljeni u 3 grupe po 4 učenika. Automehatroničari su obavili svoju praksu u servisnim radionicama centra. Radionice su opremljene modernom i sofisticiranom opremom tako da obavljaju i usluge za vanjske korisnike. Naši učenici: Marko, Toni, Dino i Damjan, su se vrlo brzo uklopili u radno okruženje i od prvog dana, nakon položene zaštite na radu obavljali sve zadaće koje im je zadao njihov mentor.
Nakon nekoliko godina „posta“, naši računalci su opet dobili priliku pokazati što znaju, a jednako tako i usvojiti neka nova praktična znanja. Luka, Bruno, Adam i Robert su na mobilnosti imali zadatak izraditi 3D model učionice u programu Unity, te u isti programirati VR opremu. Drugi tjedan su programirali u 3D programima te izrađivali 3D modele na 3D pisaču. Učenici u trećoj grupi: Sara, Matej, Lovro i Emanuel u našoj školi pohađaju smjerove Tehničar za mehatroniku i Strojarski računalni tehničar. Naši domaćini su i za ovu grupu sastavili vrlo zanimljiv program jer su učenici programirali industrijske robote, 3D printere i CNC laser. Zajedničkim snagama, su uz pomoć mentora, uspjeli konstruirati, izraditi i sastaviti Delta robot koji smo ponijeli u Požegu i koristit ćemo ga u redovitoj nastavi.
Učenici su u slobodno vrijeme koristili za odmor i izlet u Ljubljanu. Atmosferu za vrijeme boravka u Velenju možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

Mobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u VelenjeMobilnost u Velenje