Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Škofja Loki

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Škofja Loki

Mobilnost u Škofja LokuUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali prvu mobilnost u projektnom ciklusu 2022./2023. mobilnost učenika Tehničke škole u Škofja Loki. Ovo je bila prva od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 06.11. do 19.11.2022., a sudjelovalo je 11 učenika, 1 nastavnik u pratnji i 1 nastavnik na praćenju rada.

Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja elektropneumatike, programiranja PLC-a te mobilnih i industrijskih robota. Učenici su nakon početnih teškoća vrlo brzo shvatili na koji način je moguće rješavati zadatke, tako da su kako je vrijeme odmicalo uspješno rješavali sve kompliciranije zadatke. Učenici su u drugom tjednu mobilnosti proširili zadatke koji su programirali prvi tjedan i radili na višoj razini u programima Cypro i CyBroMiniScada. Posljednja dva radna dana mobilnosti su programirali mobilne LOGO RTC robote.

 

Učenici i nastavnici  su posjetili proizvodno poduzeće Polycom. Polycom je poduzeće koje se bavi proizvodnjom plastičnih izradaka. Poduzeće je osnovano 1985. godine sa 180 zaposlenih. Danas poduzeće broji 320 zaposlenih, a u 2021. godini su proizveli dijelova vrijednosti preko 41 milijuna Eura. 79% proizvodnje plasiraju u pogone industrije automobila. Obišli smo dio proizvodnih pogona i uvjerili se kako im je proizvodnja sofisticirana i visoko automatizirana.

Slobodno vrijeme učenici su iskoristili za obilazak Škofja Loke,  Ljubljane. Kranja i Bleda koji su udaljeni između 15 i 40 km od Škofja Loke. Autobusni prijevoz u Republici Sloveniji je jako dobro organiziran, tako da se vrlo lako i brzo putuje do željene destinacije.
Atmosferu za vrijeme boravka u Škofja Loki možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

 

Mobilnost u Škofja Loku Mobilnost u Škofja Loku Mobilnost u Škofja Loku