Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima"

Trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima"

Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaeU Tuheljskim Toplicama od 21. do 25. studenoga 2022. u hotelu Well održan je trening "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Na treningu je sudjelovalo 24 predstavnika raznih organizacija koje planiraju prijaviti Erasmus+ KA2 projekt (partnerstva za suradnju), imaju iskustva u međunarodnim projektima i/ili planiraju proširiti svoje aktivnosti i na međunarodnu razinu, imaju iskustvo i/ili motivaciju za rad na prioritetu Erasmus+ programa: okoliš i borba protiv klimatskih promjena te planiraju raditi na jačanju svojih kapaciteta. Među sudionicima bila je profesorica Marina Mirković.

Trening je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete projektnih prijava za KA2 partnerstva za suradnju (suradnička i mala partnerstva) u svim sektorima (mladi, obrazovanje odraslih, opće, strukovno i visoko obrazovanje), a posebno se želi pridonijeti povećanju broja kvalitetnih KA2 projekata relevantnih za nacionalni prioritet „Okoliš i borba protiv klimatskih promjena“.

Sudionici su na treningu usvojili znanja o održivom razvoju i klimatskim promjenama, produbili razumijevanja uloge i odgovornosti na nivou pojedinca, zajednice i društva, razumjeli važnost kritičkog promišljanja kod održivih stilova života.

Sudionici su dobili alate za projekte i aktivnosti na temu održivog razvoja kao i alate koji će organizacije i projekte sudionika učiniti odgovornijim prema zaštiti prirode i okoliša. Upoznali su različite načine i primjere projekata Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti u području prioriteta “Okoliš i borba protiv klimatskih promjena”. Razvijene su nove inicijative i ideje projekata na temu održivog razvoja.

Treneri su bili Domagoj Kovačić, Lidija Đukes i Dražen Šimleša.

Video s treninga:

https://www.youtube.com/watch?v=movtMn7_EAo&t=4s&fbclid=IwAR1bUVQYbindn17Weel99z2Jp7ZAI7qvIOvhMlzXu5GVwPu9-XvXQoxKzYQ

Provedbom i analizom nedavno završenog Erasmus+ KA2 projekta TESLA, kojem je naša škola bila koordinator, shvatili smo da smo dodirnuli mali dio okolišne i energetske problematike i primjene održivog razvoja. Stoga, nastavljamo daljnju suradnju s partnerima iz Rumunjske i Estonije te uz njih i novim partnerima diljem EU na prijavama novih projektnih prijedloga KA2 projekata vezanih za nacionalni prioritet "Okoliš i borba protiv klimatskih promjena".

Okoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima EUOkoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaOkoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaOkoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektimaOkoliš i borba protiv klimatskih promjena u KA2 projektima


alt

alt