Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti eTwinning projekt "Călătorie în timp"

eTwinning projekt "Călătorie în timp"

Putovanje kroz vrijemeRumunjska srednja škola “Coriolan Brediceanu” u Lugoju prije četiri godine pokrenula je natjecanje „Călătorie în timp” (Putovanje kroz vrijeme) koje je postalo eTwinning projekt. Uz uključenje 15 rumunjskih škola (među njima iz Lugoja, Temišvara i Bukurešta) prošle školske godine uključile su se škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji i Tehnička škola u Požegi. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Početkom ožujka u Linzu u Austriji, održan je susret koordinatora Rumunjske, Austrije i Hrvatske te podjela certifikata za par sudionika. Glavna koordinatorica projekta je profesorica Lucia Boldea iz Lugoja. Međunarodni eTwinning projekt nastavlja se i u ovoj školskoj godini.

Projekt ima tri različite sekcije.

U sekciji „Bio sam ovdje“ učenici u dobi od 10 do 14 godina predstavljaju crteže ili kolaže inspirirane povijesnim mjestima koja su posjetili.

U sekciji "Posjet mojoj zemlji" grupe od najviše četiri učenika izrađuju portfolio koji sadrži esej i turistički vodič kojim predstavljaju povijesne znamenitosti u njihovoj regiji.

Sekcija "Kroz objektiv" posvećena je ljubiteljima fotografiranja povijesnih turističkih mjesta i objekata.

Radovi učenika bit će izloženi na Twinspaceu projekta. Škola koordinator izraditi će digitalni album s najboljim zapisima u svakoj sekciji, prema glasovanju javnog i stručnog žirija.

Iz Tehničke škole u projektu su diplomama nagrađeni učenici:

  • Adam Marjanović
  • Vedran Kolman
  • Luka Gunčević
  • Josip Katić
  • Kruno Lokmer.

Koordinatorica u Tehničkoj školi je profesorica Marina Mirković.

Učenici koji sudjeluju razvijaju svoju kreativnost, kritičko mišljenje, osjećaj odgovornosti, poštovanja prema precima i nacionalnoj povijesti. Razvijaju svoje digitalne i komunikacijske vještine te jačaju svijest o europskoj dimenziji svoje kulturne baštine.

Putovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijemePutovanje kroz vrijeme