Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Dron liga

Dron liga Dron liga je pilot projekt za darovite učenice i učenike srednjih škola Republike Hrvatske kojim se omogućava usvajanje naprednih STEM tehnologija kroz mentorirani, metodički oblikovan, kontinuirani, praktični rad s dronovima. U projektu sudjeluje Hrvatsko interdisciplinarno društvo kao Prijavitelj, te četiri srednje škole kao partnerske institucije: Tehnička škola Požega, Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Tehnička škola Zadar i Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba.

Ciljevi koji će se ostvariti projektom su učvrstiti motivaciju i povećati razinu znanja i vještina učenika za STEM područje, visokoškolsko obrazovanje ili rad u STEM području, razvijanje vještina 21. stoljeća te povezivanje srednjih škola s mogućnošću umrežavanja i daljnje suradnje u STEM aktivnostima i području.

Dronovi kao moderna tehnologija potiču učenike na razumijevanje složenijih kognitivnih procesa potrebnih za usvajanje znanja iz područja fizike, matematike i informatike. Osposobljavanjem mladih za rad s dronovima kroz projekt Dron liga učenike srednjih škola ćemo usmjeriti prema STEM području i doprinijeti razvoju njihovih kompetencija značajnih dugoročno na tržištu rada.

Za rad s učenicima škola je dobila 3 drona ukupne vrijednosti 10.717 kn.

Tehnička škola ima peteročlanu ekipu:

  1. Kruno Lokmer (2.a)
  2. Luka Majstorović (2.f)
  3. Karlo Makarević (2.f)
  4. Patrik Nenadović (2.f)
  5. Filip Križanac (4.b)

Tim će uskoro krenuti s uvježbavanjem vještine upravljanja bespilotnim letjelicama. Mentorica učeničkog tima je prof. Marina Mirković.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

alt