Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja MAT 2 - liga

MAT 2 - liga

Mat ligaMAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Natjecanje se odvija u četveročlanim ekipama ili parovima. Profesorica Maja Zelčić iz Zagreba je organizator i provoditelj natjecanja.

Natjecanje se odvija u 4 kola tokom školske godine u svakoj školi koja se želi prijaviti za to natjecanje. Termin odvijanja natjecanja je uvijek srijeda, od 13.15-14.15h (60 min). Zadaci su različiti – od logičko – kombinatornih, do tekućeg gradiva sa nastave. Učenici ne smiju koristiti nikakve formule niti kalkulatore. Učenici su podijeljeni po kategorijama: matematičke gimnazije, opće i klasične gimnazije  te strukovne škole. Mi se natječemo u toj trećoj skupini.

Naši učenici se natječu u parovima.  Sudjeluju naša 4 para. To su učenici: Kristijan Pavić i Katarina Barić (1.B), Matko Ćavar i Juraj Matić (2.F), Marko Marić i Luka Gomeričić (2.F) te David Vodička i Luka Perko (4.F). Zbog spriječenosti u jednom kolu, naše članove su zamijenili David Jurković (2.A) i Luka Pamer (4.F) pa im se zahvaljujemo.

Do sada su odigrana 3 kola MAT lige. Zadnje je održano 19.2.2020. Željno iščekujemo zadnje kolo te konačne rezultate.
Dio atmosfere donosimo Vam na fotografijama.

Mat liga Mat liga Mat liga Mat liga