Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Naš projekt je prvi na natječaju Ministarstva turizma!

I ove godine je tim naše škole u partnerstvu s timom s susjedne Obrtničke škole sudjelovao na natječaju Ministarstva turizma RH "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam". Naš rad "15000 slika iz srca Slavonije" ocjenjen je najuspješnijim čime smo zaradili i poziv na Dane Hrvatskog turizma koji će se ove godine održati na Hvaru!

I ove godine je tim naše škole u partnerstvu s timom s susjedne Obrtničke škole sudjelovao na natječaju Ministarstva turizma RH "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam".
Na tim natječajima koje financira ministarstvo cilj tima je osmisliti neki proizvod koji doprinosi turističkoj ponudi ili promociji vlastite sredine, a kako smo mi tim Tehničke škole, uvijek smo nastojali da to bude kroz nove tehnologije ili multimedijsku promociju. Ovo nam je bio četvrti put da sudjelujemo na tom natječaju, a naši su radovi i prethodnih godina bili zapaženi i dobro plasirani.

Ovaj put cilj našeg projekta je bio napraviti tzv. „timelapse“ video koji promovira turističku ponudu i znamenitosti našeg kraja. Takav video nastaje snimanjem fotografija u pravilnim vremenskim razmacima nakon čega se te fotografije montiraju u video koji je znatno ubrzan u odnosu na stvarno vrijeme. Naš film traje deset minuta, sadrži 25 sličica u svakoj sekundi i tako dođemo do „15000 slika iz srca Slavonije“.

Snimanje smo započeli još u travnju, a montažu filma, nakon niza tehničkih i organizacijskih problema dovršili tek nedavno. Žiri natječaja je pregledao sve radove i naš ovogodišnji rad proglasio najuspješnijim, a time smo zaradili i poziv na Dane hrvatskog turizma koji će se ove godine održati u Hvaru 24. i 25. listopada.

Tim naše škole na natjecanju su činili učenici sadašnjeg 3.F razreda: Borna Perešin, David Vodička, Luka Pamer, Luka Perko i Martina Maras, a mentor im je bio Hrvoje Mikolčević.

Više o projektu i aktivnostima možete pronaći i na facebook stranici projekta.