Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Tehnička škola uspješno prijavila još jedan projekt mobilnosti

Tehnička škola uspješno prijavila još jedan projekt mobilnosti

PortugalTehnička škola Požega će vrlo skoro, do 14.06.2018., završiti provedbu projekta mobilnosti za 2017. godinu naziva: „Iskorak u inovativniju i kreativniju budućnost uz pomoć EU stručnjaka“. Diseminacija i predaja završnog izvješća su aktivnosti koje ćemo još provesti do službenog završetka projekta. U sklopu projekta su provedene dvije mobilnosti učenika za zanimanja: tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo. Ukupno je 34 učenika Tehničke škole boravilo po 14 dana u Bragi(Portugal) i Škofja Loki(Republika Slovenija) na stručnoj praksi.
Osim što su stekli nova stručna znanja i kompetencije, učenici su upoznali ljude, običaje i kulturu gradova u kojima su boravili.
Nadamo se kako će fotografije iz galerije uspjeti približiti doživljena iskustva s mobilnosti.

Obzirom da s mobilnosti nosimo samo pozitivna iskustva odlučili smo prijaviti novi projekt za 2018. godinu. Naziv projekta je: “Unapređenje individualnih vještina za perspektivniju budućnost“. Agencija za mobilnost i programe EU(AMPEU) je projekt ocijenila dovoljnim brojem bodova, tako da Tehnička škola iz Požege nastavlja kontinuitet mobilnosti učenika. Projekt u cijelosti financira Agencija za mobilnost i programe EU iznosom od 53.218,00 €.

U ovom projektu su planirane dvije mobilnosti, a istu će ostvariti ukupno 25 učenika. Aktivnosti u novom projektu započinju 15.06.2018., predstavljanjem projekta zainteresiranim učenicima, a nastavit će se prijavom učenika i pripremnim aktivnostima.

Škofja Loka muzejSlovenija - robotikaSlovenijaSlovenija - svi skupaSlovenija - most na LjubljaniciPortugal - BelemBrigita na praksiFatimaLisabon - glavni trgmcmmcm - FranjoPorto - mostPano - SlovenijaPano - PortugalPromecel - MihaelSvi skupa Na žutom trgu

Koordinator projekta: Denis Smojvir, dipl.inž.