Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Ekskurzija u Gardaland

Ekskurzija u Gardaland

Padova, svetište sv. Leopolda MandićaPedeset i dva učenika 2.a , 2.b , 2.h i 2.e razreda bili su 11. i 12. svibnja 2018. g. na ekskurziji u Italiji. Prvi dan putovanja posjetili su gradove Padova i Verona te obišli njihove povijesne i turističke znamenitosti.
Sa nešto više od 200 tisuća stanovnika, Padova je treći po veličini grad talijanske pokrajine Veneto, odmah iza Venezije i Verone. Leži na rijeci Bacchiglione i sjedište je jednog od najstarijih svjetskih univerziteta, na kome je na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće predavao i Galileo. Nakon obilaska crkve i svetišta svetog Leopolda Mandića učenici su se zaputili do trga Prato della Valle. Iako nosi titulu trga, više podsjeća na ogromnu zelenu površinu zasađenu drvećem. Okružen je vodenim kanalom u obliku prstena, duž kojeg je postavljen niz od 78 kamenih statua koje mu daju prepoznatljiv izgled. Zadnja stanica obilaska bila je bazilika svetog Antuna Padovanskog do koje su učenici došli uz laganu šetnju uličicama tipičnog talijanskog šarma.
Verona je grad bogate prošlosti prepoznatljiva po savršeno očuvanoj areni iz prvog stoljeća, ali ipak se najbolje pamti po Shakespeareovim poznatim ljubavnicima, Romeu i Juliji.

Učenici su u laganoj šetnji gradom prošli pored arene, obišli par poznatih trgova u Veroni i došli do Julijine kuće. U dvorištu su vidjeli balkon na kojem su se, kako legenda kaže, Romeo i Julija jedno drugome zaklinjali na vječnu ljubav. Iako se svi probijaju do balkona da bi se slikali, ispod balkona stoji bronzana statua Julije. Stotine turista se fotografiraju s njom, dodirujući je za desnu dojku, što će im prema legendi, donijeti sreću u ljubavi.

Nakon prespavane noći učenike je čekao glavni cilj putovanja, Gardaland. Gardaland je najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. U tom svijetu mašte i zabave učenici su proveli cijeli dan i najviše uživali u adrenalinskim atrakcijama. Lude vožnje na Plavom tornadu, Oblivionu, Shamanu, Raptoru, Mammutu dugo su se još prepričavale.

Na ovu ekskurziji učenike su vodili njihovi razrednici Zorica Raguž, Ivana Đaković, Zoran Đurina i Mario Engelmann.
Iako po povratku vidno umorni učenici, kao i njihovi razrednici ovu su ekskurziju ocijenili kao vrlo uspješnu.

Više slika s ekskurzije pogledajte na našem facebooku.

Padova - Prato della valArena di VeronaVerona - Piazza delle ErbeVerona - Piazza delle ErbeVerona - Julijina kuća