Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja Naš Petar Poljak je državni prvak

Naš Petar Poljak je državni prvak

Dodjela priznanjaU organizaciji Ministarstva obrazovanja , Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednje škole Blato, od 2. do 4.svibnja 2018. je održano Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja u disciplinama TEHNIČKA MEHANIKA i STROJARSKE KONSTRUKCIJE za srednje strukovne škole Republike Hrvatske.
Na Državnom natjecanju u Blatu sudjelovali su učenici koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima, ukupno njih 23 iz 15 strukovnih škola.
Našu školu i županiju je predstavljao učenik 4.a razreda – računalni tehničar za strojarstvo, Petar Poljak u disciplini Strojarskih konstrukcija i osvojio 1.mjesto i zlatnu medalju.

Sudjelovati na Državnom natjecanju je već ogroman uspjeh, a pri tome osvojiti 1.mjesto i zlatnu medalju je izuzetan uspjeh. I na kraju pored obveznog dijela natjecanja, naši organizatori u Blatu su se potrudili da nam pokažu i svoje znamenitosti kao što su Župna crkva , Svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković, Etno kuću Barilo kao i uspješne Radežove pogone u Blatu I Bristvi.

Sigurni smo da će Petru ovaj uspjeh i ovakvo iskustvo pomoći u daljnjem školovanju na Strojarskom fakultetu kojeg planira upisati. Sve čestitke našem Petru Poljaku koji je na najbolji mogući način predstavio naš grad i županiju kao i kvalitetan stručni rad Tehničke škole u Požegi.

Učenika je pripremala i vodila na natjecanje mentorica prof. Mirjana Pavlović, dipl.ing. strojarstva.

Dio atmosfere iz Blata na otoku Korčuli možete vidjeti u fotogaleriji, dijelom iz privatne kolekcije prof.Pavlović,a dijelom preuzeto sa web.stranice Srednje škole Blato.
Nekoliko fotografija donosimo ovdje, a daleko više ih možete pogledati na facebook stranici škole.

Otvorenje natjecanjaMedaljeIspred škole