Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Flora i fauna kroz objektiv umjetnika

Flora i fauna kroz objektiv umjetnika

Izložba prof. JambrekaJoš jedna izložba fotografija izrazito zanimljivih motiva odnedavno krasi zidove naše škole. Autor fotografija je naš kolega – prof. biologije i kemije Krešimir Jambrek. Odrednice njegovog bavljenja fotografijom su rad na zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, dokumentiranje i determiniranje životinjskih vrsta s posebnim naglaskom na lokalnu faunu vretenaca, leptira i ptica.
Prof.Jambrek surađuje i s Državnim zavodom za zaštitu prirode u monitoringu vrsta ugroženh kornjaša s opisom lokaliteta i fotografijama kukaca. Svoj rad nastoji približiti i učenicima preko Facebook stranice Biolog koju je osnovao 2014. Na ovaj način uspostavlja suradnju s učenicima i izvan nastave i potiče promidžbu biologije.

Osnovni cilj mu je zaintrigirati učenike za terenski rad, boravak u prirodi te uočavanju prirodnih pojava i procesa. Također, učenike se potiče na zaštitu i očuvanje prirode, biološke raznolikosti i čovjekovog okoliša te samostalno opisivanje i determiniranje biljnih i životinjskih vrsta korištenjem stručne literature. Svoju ljubav prema fotografiji te biljnom i životinjskom svijetu prenosi na svoje učenike, a njihove radove objavljuje na Fb stranici Biolog.

Izložba prof. JambrekaIzložba prof. JambrekaIzložba prof. Jambreka