Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Večer matematike 2017.

Večer matematike 2017.

Večer matematike 2017U četvrtak, 9.prosinca 2017., od 18.10h u učionici broj 1 i 2 održana je Večer matematike, koja se tradicionalno održava u isto vrijeme u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak
matematičkog obrazovanja.
Naših učenici su se odazvali u velikom broju. Sudjelovalo je oko 40 učenika iz 1.B, 2.E, 2.F, 2.B, 4.A, 4.E, 4.B i 4.F razreda.

 

Večer matematike 2017Našim učenicima se jako svidjela radionica koja se odvijala u učionici broj 1. Tamo je profesor Tomislav Živković osmislio zadatke koje se šifrirao pod QR kod. Učenici su pomoću svojih mobitela i aplikacije za čitanje QR koda skenirali zadatke. U učionici je bilo 24 QR koda sa deset zadataka koji daju određenu šifru. Kad se taj niz brojeva prebaci u sustav s bazom 32, dobije se ime poznatog matematičara. Učenici su sa zanimanjem skenirali kodove, rješavali zadatake i tražili rješenje.
U učionici broj 2 učenici su mogli rješavati nekoliko vrsta sudokua (različite težine), osmosmjerku, preslagivati šibice da dobiju traženu jednakost, igrati crnog Petra koristeći znanje o funkcijama.

Zahvaljujemo svim učenicima i profesorima na sudjelovanju!