Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja Državna smotra tehničke kulture u Zagrebu

Državna smotra tehničke kulture u Zagrebu

Smotra tehničke kultureVeć desetu godinu za redom održava se Državna smotra tehničke kulture u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje sektora elektrotehnike i računalstva, a već peti puta održava se u suorganizaciji s Fakultetom elektrotehnike i računalstva u Zagrebu u čijim prostorima je smotra i održana. Ove godine 26.04.2017. na Državnoj smotri sudjelovalo je ukupno 83 učenika iz 65 srednjih škola s područja Republike Hrvatske.
Naša Tehnička škola sudjelovala je s radom „Pametna solarna klupa“ maturanta - učenika 4.h razreda Mateja Levara s mentorom Tomislavom Markovićem dipl.ing.

Osim prezentacije radova učenika, organizirane su i razne radionice za mentore i učenike u laboratorijima fakulteta kao i stručna predavanja profesora s fakulteta. Tako smo ove godine sudjelovali u izradi robota pomoću Lego sustava "Lego Mindstorms education" koje predstavlja sastavljanje robota od zadanih Lego komponenti te njegovo programiranje i upravljanje računalom.
Možemo zaključiti da je, kao i na dosadašnjim prezentacijama i izložbama, bilo zanimljivo i poučno te smo obogaćeni za još jedno pozitivno iskustvo.
Dio atmosfere možete vidjeti u maloj galeriji slika.

Smotra tehničke kulture Smotra tehničke kulture Smotra tehničke kulture Smotra tehničke kulture Smotra tehničke kulture Smotra tehničke kulture