Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja Državno natjecanje iz engleskog jezika 2017.

Državno natjecanje iz engleskog jezika 2017.

Državno natjecanje iz Engleskog jezikaDržavno natjecanje iz engleskog jezika održano je od 4.-7. travnja 2017. u OŠ Mursko Središće u Murskom Središću. Našu školu predstavljao je učenik Marko Brnčić iz 4.a razreda. Na natjecanju su sudjelovala 102 učenika u 6 kategorija, odnosno 0.07% najboljih u svojoj generaciji. Marko se natjecao u kategoriji 4B (četvrti razredi strukovnih škola).

Prvi dan organizirano je svečano otvorenje uz prigodne govore i dobrodošlicu domaćina. Drugog dana pisao se pismeni dio: sastavak, te slušanje i čitanje s razumijevanjem i uporaba jezika. Treći, posljednji dan, održan je usmeni dio natjecanja. U konačnom poretku u svojoj kategoriji, Marko je ostvario izvrsno 8. mjesto sa 75 od 100 bodova. Osim Marka, iz Požege je također sudjelovao jedan učenik iz Gimnazije Požega u kategoriji 4A (četvrti razedi gimnazija).

Državno natjecanje iz Engleskog jezikaTijekom samog natjecanja za mentore i mentorice održane su radionice iz struke te etno radionice o međimurskim tradicijama i kulturi. Također, za učenike i mentore, organiziran je izlet gdje smo razgledavali prirodne ljepote i znamenitosti Međimurja posjetivši Hlapičinu, Peklenicu i grad Mursko Središće koji se smjestio na lijevoj obali Mure i koji je poznat po rudarstvu i nalazištu nafte.

Marku iskrene čestitke na izvanrednom uspjehu i predstavljanju Tehničke škole!
Mentorica i nastavnica u pratnji učeniku bila je Kristina Šćiran.
Ljestvice konačnog poretka, bilten natjecanja i sve testove možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.

Rezultati državnog Natjecanja iz engleskoga jezika 2017. i bilten

Testovi i rješenja sa sve tri razine Natjecanja iz engleskoga jezika 2017.