Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja Uspješno predstavljanje na INVENTUM 2017. u Iloku

Uspješno predstavljanje na INVENTUM 2017. u Iloku

Jake snage Tehničke školeUdruga inovatora „Tesla“ Ilok, 11. godinu za redom organizira međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih INVENTUM u Iloku od 07. do 08. travnja 2017. godine, uz suorganizaciju Grada Iloka, Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture te pokroviteljstva Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije i sponzora. Sajam je okupio sudionike iz sedam županija, 15 gradova i 20 škola.

INVENTUM kao stalna regionalna izložba afirmirao se u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja. Primarni cilj i želja organizatora je organizirati i provesti ovaj značajan projekt u svrhu razvitka inovatorstva, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih kao i gospodarstva grada, županije i šire.
Već po tradiciji, i naša Tehnička škola Požega je sudjelovala na Inventumu 2017. Ekipu Tehničke škole sačinjavali su Zlatko Dražić, Matko Pavičić i Marko Brnčić (samo rad „NFC brava“) učenici 4.a razreda te Matej Levar učenik 4.h razreda. U pratnji učenika bili su njihovi mentori, prof. Martin Kaprel i prof. Tomislav Marković.

Komisije ocjenjivača i ispitivača su imale izrazito težak posao, obilazili su sve izlagače te, kroz opširne razgovore i testiranja predstavljenih inovativnih uređaja i strojeva, ocjenjivali iste i odabrali najbolje radove.
Kao i uvijek, sudjelovanje naših učenika bilo je iznimno uspješno te je naša škola postala sjajnija za dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Učenik Zlatko Dražić nagrađen je zlatnom medaljom za svoju inovaciju uređaja „EKO-3“. Učenik Matej Levar također je nagrađen zlatnom medaljom za svoj rad „Pametna solarna klupa“, dok je učenik Matko Pavičić zasluženo nagrađen srebrnom medaljom sa svoj rad “Hranilica za kućne ljubimce – PET FEEDER“.
Ovaj izniman uspjeh naših učenika popraćen je i medijski te stoga u galeriji možete pogledati i izvještaj Vinkovačke TV sa našeg štanda te neke od slika.

 

Potencijalni kupciMatej LevarMatko PavičićZlatko DražićŠtand Tehničke školeUčenici i mentori