Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Projekt MERIA

Projekt MeriaProjekt MERIA (skraćeno od: Mathematics Education - Relevant, Interesting and Applicable) je projekt u koji je uključena naša škola kao škola partner (pridružena škola).
Glavni cilj MERIA projekta je promovirati pozitivan stav prema matematici i pokazati da je matematika zanimljiva, važna i korisna. Projektne aktivnosti MERIA-e usmjerene su prema slabijim učenicima iz matematike s krajnjim ciljem poboljšanja znanja i stavova učenika prema matematici. Također, cilj projekta je unaprijediti kvalitetu i relevantnost matematičkog obrazovanja u strukovnim srednjim školama diljem Europe.
Projekt MERIA je mjesto susreta škola, obrazovnih agencija, stručnih udruga i visokih učilišta iz četiri europske zemlje (Hrvatska, Danska, Nizozemska i Slovenija).
Koordinator projekta je Matija Bašić (PMF Zagreb – Matematički odsjek). Partneri iz Hrvatske su PMF Zagreb – Matematički odsjek, FER, FOI, Hrvatsko matematičko društvo i XV.gimnazija.
Škole partneri, uz našu školu su: Gospodarska škola Varaždin, Elektrostrojarska škola Varaždin i XII. Gimnazija Zagreb.

Projekt MeriaProfesori škola partnera su proveli nekoliko scenarija/modula razvijenih u projektu.
Osim toga, profesori su izvještavali o reakcijama učenika slijedeći smjernice za evaluaciju.
Oni će također sudjelovati na dvije radionice MERIA-e i na završnoj konferenciji projekta.
Profesorica Marija Bošnjak je sudjelovala na dvije radionice u Zagrebu prije provedbe samih „testnih“ scenarija.
Profesori Tomislav Živković i Marija Bošnjak su izveli nekoliko scenarija u prošloj školskoj godini sa 4.B, 4.H i 4.F razredom. Scenariji su bili „Tobogan“(primjena derivacije) i „Površina piramide“ (površine sličnih trokuta).
10. i 11.siječnja ove godine profesori Marijan Han i Marija Bošnjak sudjelovali su na radionici u Zagrebu. Profesori koji su prvi provodili scenarije, a kod nas je to bila profesorica Bošnjak, podijelili su svoja iskustva sa ostalima sudionicima.
Više o projektu na stranici: https://meria-project.eu/
U prilogu su slike sa nekoliko radionica za profesore, slike iz naših učionica za vrijeme rada na scenarijima i primjer jednog scenarija, više fotografija je na našoj facebook galeriji.

Projekt Meria