Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića

Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.SafundžićaMatej Pilaš i Tomislav Safundžić aktivno se bave fotografijom i svoj hobi pretvaraju u prava umjetnička djela. Obojica su bivši učenici Tehničke škole u Požegi gdje su njihove fotografije izložene te krase zidove školskih hodnika.
Matej Pilaš ističe kako ga je fotografija zanimala i prije srednje škole, a posebno se za nju zainteresirao tijekom pohađanja „Foto grupe“ koju je vodio prof.Hrvoje Mikolčević koji ga je uveo u svijet ozbiljne fotografije. Fotografija mu ubrzo postaje hobi i posao tijekom studentskih dana. Pilaš je magistrirao na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, a fotografijom se još uvijek aktivno bavi. Motivi koji zauzimaju posebno mjesto na njegovim fotografijama vezani su za prirodu i prirodne pojave, a o tome svjedoče i naslovi neki od njih-„Požeška gora“, „Kopački rit“, „Osijek“, „Potok Musulinski“, „Ovčare“, „Sloboština“ i druge.

Tomislav Safundžić zaljubljenik je u putovanja, a posebno mjesto u njegovom životu i radu također zauzima fotografija. 2016. na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku postaje sveučilišni prvostupnik inženjer računarstva, a trenutno pohađa diplomski studij na istom fakultetu. Tomislav ističe kako mu je fotografija hobi od 2011. Motivi koji dominiraju među Safundžićevim fotografijama usko su vezani za pejzaž. Bajkoviti krajolici smješteni u zanimljive kompozicije ostavljaju duboki dojam kod svakog promatrača. Posebno se ističu gradski i morski pejzaži na fotografijama „Pleternica“, „ Lokrum“, „Pag“, a motivi prekrasne prirode očaravaju na fotografijama „Bled“, „Vršič“, „Baćinska jezera“.

Tomislav osim što je izvrstan fotograf, bavi se i izradom videa, s toga ne čudi što je prije nekoliko godina dobio pohvalu američkog astronauta Rona Garana za svoj video „This is Our Planet“ https://vimeo.com/44801709. Video je pregledan više od 2.7 milijuna puta.

Izložba fotografija može se pogledati u periodu od 05.02. – 09.02. 2018. godine u upravnom dijelu zgrade Tehničke škole u Požegi od 16.00 – 19.00 sati.

Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića Bajkoviti krajolici M.Pilaša i T.Safundžića